Ζέττα Μακρή: Ανακάλεσε τα περί προστίμων σε μαθητές που δεν τηρούν τα μέτρα μετά τον σάλο

January 25, 2021



Ζέττα Μακρή: Ανακάλεσε τα περί προστίμων σε μαθητές που δεν τηρούν τα μέτρα μετά τον σάλο

Η υφυπουργός είχε δηλώσει νωρίτερα ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο σε όσους μαθητές δεν επιστρέφουν σπίτια τους μετά το σχολείο.

Τις δηλώσεις της περί προστίμου στους μαθητές που δεν επιστρέφουν μετά το σχολείο στα σπίτια τους, ανακάλεσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μετά τον σάλο που προκλήθηκε και τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως διευκρίνισε με ανάρτησή της στο Twitter, δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές.

«Σε συνέχεια της σημερινής συζήτησης, διευκρινίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές. Με σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα και ειδικά με τους μαθητές μας έχουμε συνεργαστεί άριστα μέχρι στιγμής, τηρούν τα μέτρα σχολαστικά και αναμένουμε το ίδιο για τη συνέχεια. Με σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα και ειδικά τους μαθητές μας έχουμε συνεργαστεί άριστα μέχρι στιγμής, τηρούν σχολαστικά τα μέτρα και αναμένουμε το ίδιο και για τη συνέχεια» έγραψε.

 

​Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας το πρωί στο MEGA, η κα Μακρή είχε ουσιαστικά προαναγγείλει πρόστιμα για τους μαθητές που δεν θα επιστρέφουν στο σπίτι εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου μετά το τέλος των μαθημάτων στο σχολείο.

«Θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά τα οποία δεν τηρούν τους κανόνες οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό» ανέφερε, διευκρινίζοντας πως μετά το πέρας των μαθημάτων, τα παιδιά θα έχουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επιστρέφουν στο σπίτι τους, αλλά όχι απεριόριστο χρόνο.

Οι δηλώσεις αυτές της υφυπουργού Παιδείας προκάλεσα την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία κάλεσε την κυβέρνηση να ανακαλέσει κάθε σκέψη για επιβολή προστίμου στους μαθητές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με σφοδρότητα στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, καταγγέλλοντας πως μοναδική σκέψη της κυβέρνησης είναι η καταστολή και η επίθεση στη νέα γενιά και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης ζήτησε μάλιστα ακόμα και την παρέμβαση Μητσοτάκη.

Παράλληλα, και ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου κάλεσε την υφυπουργό να «σκέφτεται πριν μιλήσει», σημειώνοντας ότι για να μπουν πρόστιμα στους μαθητές θα πρέπει οι γονείς να καταδίδουν τα παιδιά και να λένε τι ώρα επέστρεψε το παιδί στο σπίτι ή να φορούν οι μαθητές… βραχιόλι ώστε να μπορούν οι Αρχές να γνωρίζουν πού είναι κάθε στιγμή το παιδί.

Αιχμηρό ήταν και το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλου Χρηστίδη.

«Πρόστιμα σε μαθητές; Μήπως να ισχύσει ο νόμος 4000 και να τους κουρεύουν στο Σύνταγμα;» είχε διερωτηθεί ο κ. Χρηστίδης, προσθέτοντας: «Ας ασχοληθούν με τα δομικά προβλήματα της παιδείας που διαρκώς διογκώνονται και ας σταματήσουν να κάνουν τους χωροφύλακες».

 

Πηγή : sputniknews.gr

Διαβάστε επίσης: