Βρήκε σπίτι ο σκυλάκος Ρόκυ που βρέθηκε πεταμένος, σε άθλια κατάσταση, στο φράγμα Πηνειού Ηλείας

January 21, 2021

Βρήκε σπίτι ο σκυλάκος Ρόκυ που βρέθηκε πεταμένος, σε άθλια κατάσταση, στο φράγμα Πηνειού Ηλείας



Όπως πολλοί γνωρίζουν το φράγμα Πηνειού του νομού Ηλείας είναι ένας μαζικός τάφος ζώων. Ένα μέρος που πετάνε τα …ανεπιθύμητα ζώα. Ασυνείδητοι κάτοικοι της περιοχής, χωρίς καμιά ανθρωπιά και ενσυναίσθηση, ξεφορτώνονται τα ζώα που δεν θέλουν ρίχνοντάς τα εκεί. Για να πεθάνουν από την ασιτία. Η Φιλοζωική Ένωση Αμαλιάδας Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας – Φιλοζωική Ένωση Αμαλιάδας δεν προλαβαίνει να σώζει ζωάκια από εκεί μέσα. Εξαθλιωμένα, κοκαλιασμένα, άρρωστα.



Ένα τέτοιο σκυλάκι ήταν και ο Ρόκυ. Βρέθηκε και αυτός πεταμένος εκεί. Χωρίς καμιά ελπίδα επιβίωσης. Οι εθελοντές της φιλοζωικής κατέβηκαν στο φράγμα και τον πήραν. Ήταν γεμάτος ψώρα, με καλαζάρ, σκελετωμένος. Φοβισμένος και αβοήθητος. Μόνος του. Πώς κάνεις ένα τέτοιο έγκλημα;

Ο Ρόκυ μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο για περίθαλψη και θεραπεία. Η προσπάθεια να σωθεί μεγάλη. Και σώθηκε. Αναστήθηκε στην κυριολεξία. Έγινε ένα αγνώριστο και πανέμορφο σκυλάκι. Και μετά; Μετά ο αγώνας να βρεθεί σπίτι. Τα ζώα που ψάχνουν σπίτι είναι αμέτρητα.

O σκυλάκος στάθηκε τυχερός. Η μοίρα του άλλαξε. Κάποιοι άνοιξαν τις πόρτες του σπιτιού τους για αυτόν. Για να ζήσει ευτυχισμένος.

Εμείς του ευχόμαστε καλή ζωή. Να είναι πάντα χαρούμενος και ευτυχισμένος.

Μυρτώ Τζώρτζου, [email protected]

Πηγή: petpet.news

Διαβάστε επίσης: