Lockdown: Άνοιγμα καφέ, εστιατορίων με κράτηση – Το σχέδιο και η ημερομηνία

January 18, 2021

Lockdown: Άνοιγμα καφέ, εστιατορίων με κράτηση – Το σχέδιο και η ημερομηνία



Οι πρώτες πληροφορίες για το άνοιγμα καφέ και εστιατορίων



Πάνε προς άνοιγμα και οι καφετέριες και τα εστιατόρια σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Άλλωστε αύριο ανοίγει ελεύθερο όλο το λιανεμπόριο, χωρίς ραντεβού αλλά με τήρηση των αυστηρών υγειονομικών κανόνων. Στις κόκκινες περιοχές τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με την μέθοδο click away.

Ήδη οι εργασίες στα καταστήματα είναι πυρετώδεις, με τις βιτρίνες να αλλάζουν, τα ράφια να γεμίζουν, τους εργαζόμενους να ετοιμάζονται να επιστρέψουν στη δουλειά τους μετά από καιρό.

Σύμφωνα ωστόσο με το «Πρώτο Θέμα» το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν καφέ και εστιατόρια και μάλιστα άμεσα. Το σχέδιο, σύμφωνα με την εφημερίδα, προβλέπει άνοιγμα τη 1η Φεβρουαρίου με αποστάσεις ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο οι πελάτες να κλείνουν τραπέζι με τηλεφωνική κράτηση. Απαραίτητη είναι προϋπόθεση να μείνουν τα κρούσματα στα επίπεδα που είναι σήμερα κάτι που θα “ξεκλειδώσει” και άλλες δραστηριότητες.

Αναφερόμενος στην εστίαση ο καθηγητής Γώγος, με χτεσινές του δηλώσεις τόνισε «Εάν τα πράγματα πηγαίνουν όπως πηγαίνουν και κρατηθούν αυτά τα δεδομένα, θα το δούμε κι αυτό».

Όσον αφορά τα σχολεία είπε «Εάν το άνοιγμα της αγοράς, δε δείξει επιδείνωση στα επιδημιολογικά δεδομένα, τα σχολεία είναι πιθανό να ανοίξουν σε δύο εβδομάδες».

Πηγή: typosthes.gr

Διαβάστε επίσης: