Ο 99χρονος αφανής ήρωας που για μια δεκαετία ζωγράφιζε το χωριό του για να το σώσει από την κατεδάφιση

January 18, 2021



Αληθινή ιστορία: Πρόκειται για την ιστορία ενός 99χρονου παππού. Ο συγκεκριμένος παππούς κατάφερε να σώσει το χωριό του από βέβαιη κατεδάφιση. Ο ίδιος το έκανε με τη ζωγραφική του. Αναλυτικότερα:



Αληθινή ιστορία: Πώς ξεκινά

Περίπου 10 χρόνια πριν ο 86χρονος τότε Huang Yung-fu αντιμετώπισε ένα μεγάλο δίλημμα. Η κυβέρνηση της Ταϊβάν είχε αποφασίσει να κλείσει για πάντα το χωριό του, μιας και εκείνος ήταν ο μοναδικός κάτοικος, με σκοπό να χτίσει μοντέρνα συγκροτήματα πολυκατοικιών και κτιρίων. Του προσέφεραν χρήματα για να μετακομίσει αλλού, αλλά δεν μπορούσε να αφήσει το σπίτι του έπειτα από τόσα χρόνια. Και τότε ξεκίνησε να ζωγραφίζει.

Ο Huang, γνωστός πια ως ο “Παππούς του ουράνιου τόξου” γεννήθηκε στην Κίνα. Μετακόμισε ως προσωρινή λύση στο χωριό αυτό της Ταϊβάν, έπειτα από ορισμένες πολεμικές αναταράξεις στην πατρίδα του. Τελικά, η προσωρινή λύση έγινε… μόνιμη, επιβεβαιώνοντας το ρητό που λέει “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”. Το συγκεκριμένο χωριό στην Ταϊβάν έγινε το σπίτι του, το οποίο και δεν εγκατέλειψε ποτέ έκτοτε.

Έτσι, 40 χρόνια μετά ένιωσε μεγάλο σοκ όταν του ζήτησαν να εγκαταλείψει το χωριό του, το οποίο ερήμωνε. “Όταν ήρθα εδώ υπήρχαν 1,200 νοικοκυριά. Καθόμασταν και μιλούσαμε σαν μια μεγάλη οικογένεια. Αλλά με τον καιρό όλοι μετακόμισαν ή έφευγαν από τη ζωή και έτσι το χωρίο ερήμωσε”, είπε σε δηλώσεις του στο BBC.

Μην έχοντας σε τίποτα άλλο να στραφεί, αποφάσισε να ασχοληθεί με την τέχνη για να ξεχνάει τη μοναξιά του.

Η επίσκεψη που έφερε την αλλαγή

Ωστόσο, η αληθινή ιστορία του παππού δεν σταματά εδώ. Πρώτα ζωγράφισε ένα πουλί στο σπίτι του. Συνέχισε με γάτες, σκύλους και ανθρώπους που γέμισαν σιγά σιγά όλα τα κτίρια του χωριού. Το 2010 ένας φοιτητής που πέρασε από το χωριό και αφού άκουσε την ιστορία του ηλικιωμένου, αποφάσισε να τον βοηθήσει. Τράβηξε ορισμένες φωτογραφίες το χωριό και ξεκίνησε μία καμπάνια για να το σώσει από την καταστροφή.

Τα νέα μαθεύτηκαν γρήγορα και έτσι γεννήθηκε ο “Παππούς του ουράνιου τόξου”. Αιχμαλωτίζοντας την “καρδιά” του έθνους, το χρωματιστό χωριό ή «χωριό του ουράνιου τόξου» έγινε γρήγορα τουριστική ατραξιόν, την οποία επισκέπτονται κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες. Και το καλύτερο; Ο “παππούς του ουράνιου τόξου” κατάφερε να κρατήσει το σπίτι του.

“Η κυβέρνηση μου υποσχέθηκε πως θα κρατήσω το σπίτι μου και δεν θα γκρεμίσουν το χωριό. Ήμουν πολύ χαρούμενος και ευγνώμων”, είπε ο 99χρονος σήμερα παππούς. Η ιστορία του είχε γίνει γνωστή ήδη από το 2018, η ανάγκη μας όμως για όμορφες ειδήσεις και ταξιδιάρικες εικόνες τον τελευταίο χρόνο, φαίνεται πως την έφερε ξανά στην επιφάνεια και την έκανε… viral!


Πηγή

Διαβάστε επίσης: