O διευθυντής του σχολείου στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα έφτιαξε κανάλι για την τηλεκπαίδευση των παιδιών

January 16, 2021



Φυλακές ανηλίκων Αυλώνα: Ο διευθυντής του σχολείου των φυλακών έστησε κανάλι για να μην μείνουν χωρίς μάθημα τα παιδιά.



Πέτρος Δαμιανός – Διδάσκοντας παιδιά-κρατούμενους στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα.

Στη δημιουργία ενός καναλιού μέσα από το οποίο τα παιδιά των φυλακών θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα προχώρησε ο διευθυντής του σχολείου των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνα, Πέτρος Δαμιανός.
«Με βασάνιζε καιρό το γεγονός ότι τα παιδιά δεν μπορούσαν να κάνουν μάθημα», λέει ο ίδιος.

Έτσι, ο Πέτρος Δαμιανός, διευθυντής του σχολείου των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνα, θέλοντας να διορθώσει μία αδικία, θύμισε σε όλους τι σημαίνει να είσαι δάσκαλος. Θύμισε τι είναι να νοιάζεσαι για τα παιδιά σου, να μην σταματάς να παλεύεις για αυτά.

Τα παιδιά των φυλακών δεν μπορούσαν να κάνουν μάθημα, όπως τα υπόλοιπα παιδιά της χώρας λόγω των κλειστών σχολείων.

Τα παιδιά στις Φυλακές ανηλίκων Αυλώνα δεν μπορούσαν να συμμετέχουν ούτε στην τηλεκπαίδευση γιατί δεν επιτρέπονται οι υπολογιστές στα κέντρα κράτησης. Άρα η χρονιά έμοιαζε χαμένη και αυτό τον βασάνιζε όλους αυτούς τους μήνες.

Παρόλα αυτά στις φυλακές επιτρέπονται οι τηλεοράσεις. Και ο δάσκαλος βρήκε τον τρόπο!

Έκατσε και έφτιαξε από το 0 ένα κανάλι για τους μαθητές του. Αυτό εκπέμπει μόνο στις τηλεοράσεις των φυλακών και τους κάνει μάθημα από εκεί.

Ο σκοπός του τώρα είναι αυτό να επεκταθεί σε όλες τις φυλακές ανηλίκων στη χώρα.

φυλακές ανηλίκων Αυλώνα

Οι δηλώσεις του διευθυντή

«Μετά από μεγάλη προετοιμασία λειτουργούμε τηλεοπτικό εκπαιδευτικό δίκτυο στις Φυλακές ανηλίκων Αυλώνα ανακοίνωσε μιλώντας «Στο Κόκκινο» ο κ. Δαμιανός.

«Με πολύ δυσκολία λόγω των κλειστών καταστημάτων, αλλά και με μεγάλη βοήθεια από πολλούς φίλους του σχολείου, προμηθευτήκαμε τα υλικά και τα καταφέραμε» είπε μεταξύ άλλων.

Το γεγονός ότι τα παιδιά δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν μαθήματα ούτε με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης, ήταν ένα θέμα που τον «βασάνιζε καιρό», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Η σκέψη μου ήταν να δημιουργήσουμε ένα κανάλι εσωτερικό στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα: που να συντονίζεται με τις τηλεοράσεις που υπάρχουν στα κελιά και να μεταδίδουμε μαθήματα. Τώρα το καταφέραμε και σκέφτομαι ήδη το επόμενο βήμα. Σκέφτομαι ότι θα μπορούσε να επεκταθεί στα σχολεία όλων των φυλακών. Σκέφτομαι ότι θα μπορούσαμε να το λειτουργούμε και Σαββατοκύριακο ως κανάλι πολιτισμού, εγκεκριμένο φυσικά από το Υπουργείο. Να βλέπουν τα παιδιά ταινίες, εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ, να είναι ένα παράθυρο στη ζωή» εξήγησε, μεταξύ άλλων.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: