21χρονη ηρωίδα δώρισε το ένα της νεφρό σε αγοράκι 2 ετών και του έσωσε τη ζωή

January 15, 2021



21χρονη ηρωίδα δώρισε το ένα της νεφρό σε αγοράκι 2 ετών και του έσωσε τη ζωή

Δωρεά οργάνου: Υπάρχει ανθρωπιά και καλοσύνη στον κόσμο. Ακόμη και αν δεν τη συναντά κάποιος συνήθως στην καθημερινότητά του. Πολλές φορές κρύβεται εκεί που δεν το περιμένεις! Τρανή απόδειξη είναι το παράδειγμα αυτής μιας 21χρονης γυναίκας. Εκείνη σε μια πράξη αλληλεγγύης δώρισε το νεφρό της σ’ ένα δίχρονο αγοράκι, σώζοντάς του τη ζωή!

Δωρεά οργάνου: Η ιστορία του Κόλτον

Ο μικρός Κόλτον από τότε που ήταν μόλις 10 ημερών έκανε αιμοκάθαρση καθημερινά. Μόλις έκλεισε τα 2 του χρόνια ήταν πλέον επιτρεπτή η μεταμόσχευση οργάνου. Οπότε ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να βρεθεί συμβατός δότης.

Η μητέρα του προσφέρθηκε να είναι αυτή η δότρια. Όμως, δυστυχώς οι αναλυτικές εξετάσεις (σ.σ. προκειμένου να μάθει αν ήταν συμβατή) έδειξαν ότι έχει καρκίνο του μαστού. Το αποτέλεσμα ήταν να κάνει διπλή μαστεκτομή. Έτσι, η ίδια δεν μπορούσε να βοηθήσει το παιδί της.

Ευτυχώς για την οικογένεια, η σωτήρας του Κόλτον ήταν η κόρη μιας γνωστής της μητέρας, η οποία αποφάσισε να κάνει δωρεά το ένα από τα νεφρά της και να σώσει το μικρό αγόρι, εφόσον βρέθηκε συμβατή.

Οι εγχειρήσεις στέφθηκαν με επιτυχία και ο μικρός Κόλτον είναι πιο υγιής και χαρούμενος από ποτέ, ενώ στο πρόσωπο της σωτήρας του βρήκε μια μεγάλη αδερφή να τον προσέχει.

 

πηγή : enimerotiko.gr

Διαβάστε επίσης: