Περιπέτεια για 2 χιονοδρόμους στον Παρνασσό! Νέα προειδοποίηση της διοίκησης του Χ.Κ.

January 13, 2021

Περιπέτεια για 2 χιονοδρόμους στον Παρνασσό! Νέα προειδοποίηση της διοίκησης του Χ.Κ.Ανάβαση στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού για 2 χιονοδρόμους εξελίχθηκε σε μεγάλη περιπέτεια, καθώς έχασαν τον προσανατολισμό τους λόγω ομίχλης.Αμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών, αλλά και των δυνάμεων του Χ.Κ. Παρνασσού για τον εντοπισμό τους, η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία σε σύντομο χρονικό διάστημα, όμως για μια ακόμη φορά έρχεται στο προσκήνιο η απουσία της ατομικής ευθύνης, που θέτει σε κίνδυνο ζωές…

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε για το συμβάν η διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού:

«Δύο χιονοδρόμοι που πραγματοποιούσαν ανάβαση στο βουνό του Παρνασσού έχασαν τον προσανατολισμό τους λόγω της ομίχλης και των ισχυρών ανέμων μέχρι να εντοπιστούν και πάλι σώοι και αβλαβείς χάρη στην άμεση κινητοποίηση του προσωπικού του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής, όταν οι δύο χιονοδρόμοι που πραγματοποιούσαν ανάβαση στο βουνό αποπροσανατολίστηκαν λόγω της ομίχλης και των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν εκείνη την στιγμή στην περιοχή. Σε κατάσταση πανικού κάλεσαν το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, δίνοντας το στίγμα τους και ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια από το προσωπικό του Κέντρου. Το προσωπικό μας ενημέρωσε άμεσα τις αρχές, ενώ την ίδια στιγμή κινητοποίησε ομάδα του επιστρατεύοντας για τον σκοπό αυτό δύο χιονοστρωτήρες προκειμένου να προσεγγίσει, όπως και τελικά κατάφερε, το σημείο όπου είχαν εγκλωβιστεί οι δύο χιονοδρόμοι. Πολύ σύντομα οι δύο χιονοδρόμοι εντοπίστηκαν σώοι και αβλαβείς και μεταφέρθηκαν με απόλυτη ασφάλεια πίσω στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Η περιπέτεια των χιονοδρόμων καταδεικνύει τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει η ορειβασία ή το ορειβατικό σκι στο βουνό, καθώς σε περίπτωση ατυχήματος οι χιονοδρόμοι κινδυνεύουν να παραμείνουν για πολλές ώρες αβοήθητοι.
Με αφορμή το ατυχές αυτό περιστατικό, το οποίο ευτυχώς είχε θετική κατάληξη, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., ως Διαχειρίστρια Εταιρεία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας-Καϊμακτσαλάν, επισημαίνει ακόμη μία φορά σε όλους τους φίλους του βουνού ότι η ανάβαση κρύβει κινδύνους ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία κατά την οποία τα Χιονοδρομικά μας Κέντρα παραμένουν κλειστά λόγω των μέτρων προστασίας που έχει λάβει η Πολιτεία κατά της πανδημίας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: