Συγκλονίζει η μητέρα του μικρού Παναγιώτη «Περάστε όσο πιο πολύ χρόνο με τα παιδιά σας»

January 12, 2021



Συγκλονίζει η μητέρα του μικρού Παναγιώτη «Περάστε όσο πιο πολύ χρόνο με τα παιδιά σας»

Την ώρα που οι περισσότεροι κάνουμε παράπονα για τα περιοριστικά μέτρα και τα μηνύματα που πρέπει να στέλνουμε για να κάνουμε τις απαραίτητες μετακινήσεις, κάποιοι συνάνθρωποί μας δίνουν τη δική τους μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Δυστυχώς δεν είναι μόνο όλοι όσοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και δίνουν τη μάχη με τον αόρατο εχθρό, είναι και τόσοι άλλοι που παλεύουν με χρόνιες παθήσεις ή κάποιοι άλλοι που ξαφνικά κτυπήθηκαν από κάτι άλλο. Ο 7χρονος Παναγιώτης δεν βρίσκεται στο σπίτι του και δεν παρακολουθεί όπως οι υπόλοιποι συμμαθητές του τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης. Βρίσκεται στο Ισραήλ όπου δίνει μια απ’ τις μεγαλύτερες μάχες. Ο Παναγιώτης βρίσκεται στο Ισραήλ από τις 28 Νοεμβρίου.

Η μητέρα του Παναγιώτη δημοσίευσε ένα βίντεο μέσα απ’ το νοσοκομείο το οποίο κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου. Το μήνυμά της, αφορά όλους όσους παραπονιούνται για την καραντίνα και τον εγκλεισμό.

«Για πάρα πολλές ώρες είμαι αδρανείς χωρίς να έχω τίποτα να κάνω. Κάνουμε παράπονα όλοι για την καραντίνα, ότι μας έκλεισαν σπίτι. Το πιο σημαντικό κομμάτι σε αυτό είναι η επιβίωση της οικογένειάς μας. Καραντίνα όμως δεν είναι μόνο ότι θα κλειστούμε σπίτι. Καραντίνα είναι να φοράς 24 ώρες τη μάσκα για την προστασία σου, εσένα και τους γύρω σου. Καραντίνα είναι να μην βγεις απ’ το δωμάτιο για να μην φέρεις ακόμη έναν ιό στο μωρό σου. Να βλέπεις τα μωρά σου από μια βιντεοκλήση, να μην ξυπνάς μαζί τους, να μην τους θυμώσεις για τα ασήμαντα τα καθημερινά. Τα πιο απλά γίνονται αναγκαία. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα παραπονεθείς σκέψου πόσο γερή κράση πρέπει να έχεις να ακούς τους ήχους αυτούς, να μην μπορείς να βγεις απ’ το δωμάτιο..», είπε μεταξύ άλλων η μητέρα του 7χρονου.

Το SigmaLive επικοινώνησε με την Μαρία Θρασυβούλου, η οποία εξήγησε το ιστορικό του παιδιού της. Είπε εισαγωγικά ότι βρίσκονται εκεί από τις 28 Νοεμβρίου. Το παιδί διακομίσθηκε εκτάκτως με αεροδιακομιδή. Μέσα σε ένα βράδυ ο Παναγιώτης διασωληνώθηκε και βρισκόταν σε καταστολή λόγω της εισχώρησης ενός επιθετικού μικροβίου στους πνεύμονές του. Το εν λόγω μικρόβιο προκάλεσε παράλυση στο διάφραγμα του παιδιού το οποίο βρίσκεται στον αναπνευστήρα με υποστήριξη οξυγόνου.

Τον μικρό ήρωα συνοδεύει στο Ισραήλ η μητέρα του ενώ στην Κύπρο τον περιμένουν τα 3 αδέλφια του.

Ευχή όλων μας, είναι ο μικρός Παναγιώτης να επιστρέψει σύντομα πίσω στην οικογένεια και στο παιχνίδι του μακριά από νοσοκομεία και άλλες περιπέτειες.

 

Πηγή : famagusta.news

Διαβάστε επίσης: