Κορωνοϊός – Έκτακτα μέτρα: Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο – Οι εξαιρέσεις

January 11, 2021

Κορωνοϊός – Έκτακτα μέτρα: Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο – Οι εξαιρέσειςΤόσο στα ΙΧ όσο και στα ταξί επιτρέπεται να βρίσκονται μόνον ο οδηγός και ακόμα ένα άτομο. Οι δύο, συνολικά, επιβαίνοντες θα πρέπει να φορούν μάσκα, εφόσον δεν πρόκειται για άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι.Εξαίρεση στο όριο ατόμων, όπως και στο μέτρο της μάσκας, υπάρχει για τις οικογένειες με ανήλικα παιδιά, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου δεν είναι δυνατή, μιας και που τα μέλη της ίδιας οικογένειας είναι έτσι κι αλλιώς μαζί, όλη τη μέρα.

Επιπλέον, ακόμα ένας επιβάτης μπορεί να επιβαίνει στο αυτοκίνητο εφόσον χρειάζεται βοήθεια για τη μετακίνηση του δεύτερου επιβάτη (ιατρικοί λόγοι).

Στα διπλοκάμπινα επιτρέπονται μέχρι και δύο άτομα πλέον του οδηγού, όπως έχει ανακοινωθεί. Το ίδιο ισχύει και για τα οχήματα μικτής χρήσης αλλά και τα τύπου ΒΑΝ οχήματα.

Για τη λειτουργία επιβατηγών υπηρεσιακών οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προσωπικού από και προς την εργασία απαιτείται, δε, η επίδειξη βεβαίωσης του εργοδότη και σχετικού δελτίου κίνησης, σε περίπτωση ελέγχου.

Πηγή: tilestwra.com

Διαβάστε επίσης: