Πόσο κινδυνεύεις από τον κoρωvoϊό; Υπολόγισε τον κίνδυνο, ανάλογα με την ηλικία και το ιατρικό ιστορικό σου

January 9, 2021COVID-19: Ο γνωστός καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος προχώρησε σε μία ανάρτηση στο Facebook. Συγκεκριμένα, ανάρτησε έναν πίνακα του British Medical Association. Έναν πίνακα, ο οποίος παρουσιάζει ενδιαφέρον και υπάρχει σοβαρός λόγος. Αυτό, διότι με αυτόν μπορούμε να υπολογίσουμε μόνοι μας με βάση μια βαθμολογία τον κίνδυνο που διατρέχουμε από τον κορονοϊό. Αναλυτικότερα:COVID-19: Η εικόνα που δημοσίευσε στο Facebook, ο Ηλίας Μόσιαλος

Επί της ουσίας, ακολουθεί ο ειδικός πίνακας που δείχνει τον κίνδυνο που διατρέχει από τον COVID-19, κάθε άνθρωπος

COVID-19: Τι αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook, ο Ηλίας Μόσιαλος

Ο καθηγητής αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook: «Έχουμε συνηθίσει να ακούμε για τις ευπαθείς ομάδες που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρή νόσο Covid-19. O κίνδυνος από τον κορονοϊό είναι διαφορετικός για τον καθένα, ανάλογα το προσωπικό ιατρικό ιστορικό μας. Εξαρτάται επίσης και από άλλες παραμέτρους όπως την ηλικία και το φύλο.

Στον παρακάτω πίνακα παρατίθενται κάποιοι από τους πιο συχνούς παράγοντες κινδύνου για να υπολογίσουμε το σχετικό κίνδυνο που διατρέχουμε». Η διαβάθμιση της επικινδυνότητας (1 για τον μικρό κίνδυνο και 6 για το πιο επικίνδυνο) απεικονίζει ότι στην χειρότερη θέση βρίσκονται τα άτομα άνω των 80 ετών. Ακολουθούν τα άτομα μεταξύ 70-80 ετών και κατόπιν οι πάσχοντες από καρκίνους και λοιπές νεοπλασματικές ασθένειες.

Η. Μόσιαλος: Ολόκληρη η ανάρτησή του στο Facebook

Έχουμε συνηθίσει να ακούμε για τις ευπαθείς ομάδες που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρή νόσο Covid-19….

Δημοσιεύτηκε από Ηλίας Μόσιαλος στις Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021


Πηγή

Διαβάστε επίσης: