«Έχουν βλάβη τα μάτια μου βλέπω μόνο σκιές»: Η Μαίρη Χρονοπούλου για την υγεία της και τον Γολγοθά που περνά

January 8, 2021



Μαίρη Χρονοπούλου: Η γνωστή ηθοποιός παραχώρησε μία απολαυστική συνέντευξη στο «Κουτί της Πανδώρας». Μεταξύ άλλων, η ίδια αναφέρθηκε στις δηλώσεις της για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Αναλυτικότερα:



Μαίρη Χρονοπούλου: Όλα όσα ανέφερε

Ερώτηση δημοσιογράφου: Μου είπες πως θα με συναντήσεις απ’ το «κρεβάτι του πόνου», αλλά ένιωσα να το λες με περηφάνια σαν μια νίκη της ζωής επί του θανάτου

Μαίρη Χρονοπούλου – Απάντηση: Ακριβώς όπως το λες. Ήμουν τελείως παράλυτη. Έκανα τρομερές φυσικοθεραπείες ώστε σήμερα να μπορώ να σηκωθώ στα πόδια μου. Πως να μην το πεις, λοιπόν, νίκη του θανάτου από τη ζωή;

Ερώτηση δημοσιογράφου: Είναι τρομερό που μετά από 20 χρόνια παραλυσίας, ξαναπερπάτησες. Δεν το έχω ξανακούσει.

Μαίρη Χρονοπούλου – Απάντηση: Χάρη στον Κώστα Γλάρο, τον γιατρό μου.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Και όχι στη θέληση σου για ζωή;

Μαίρη Χρονοπούλου – Απάντηση: Α, χωρίς αυτόν δεν θα έκανα τίποτα. Είχα πάει σ’ ένα σωρό γιατρούς. Δεν γινόταν τίποτα. Αυτός, στις τρεις – τέσσερις εβδομάδες, με έκανε να μπορώ να κινηθώ. Ήτανε Θεός. Σωστά διέκρινες περηφάνια στο λόγο μου. Επειδή, επιδόθηκα σε πολύ οδυνηρές ασκήσεις και τα κατάφερα. Έκανα με τον Γλάρο τρεις φορές τη βδομάδα και τις υπόλοιπες μέρες μόνη μου. Δύσκολο, πολύ δύσκολο, αλλά εγώ εκεί, μες τη μοναξιά μου να το παλεύω.

Μ. Χρονοπούλου: Οι υπόλοιπες δηλώσεις της

Ερώτηση δημοσιογράφου: Δεν την περίμενες μια τέτοια πρόοδο.

Μαίρη Χρονοπούλου – Απάντηση: Όχι, δεν την περίμενα. Είχα πάει παντού. Άρχισα να βαριέμαι.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Τι είναι αυτό που κάνει εν έτει 2020 τη Χρονοπούλου να μην είναι outsider;

Μαίρη Χρονοπούλου – Απάντηση: Ειλικρινά μου κάνει εντύπωση και μένα. Μεγάλη, αφού δεν είμαι και δεν αισθάνομαι outsider. Μου τηλεφώνησε ένας απ’ τους βοηθούς του Αγγελόπουλου, ο Νίκος Σέκερης. Μου έλεγε ότι υπάρχουν πέντε – έξι σελίδες στο facebook που τις χειρίζονται άλλοι. Ένας, έμαθα, έχει μια απίστευτη συλλογή φωτογραφιών μου. Εγώ δεν έχω τίποτα. Κινούνται πολύ οι ιστοσελίδες με τ’ όνομα μου και τα πορτραίτα μου.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Δεν σ’ ενδιαφέρει να μπεις να τα δεις;

Μαίρη Χρονοπούλου – Απάντηση: Σάμπως ξέρω; Έχω ένα φωνητικό tablet, λέω «Γεια σας, Κώστας Βουτσάς» και βγαίνει ο Βουτσάς.Τώρα πια δεν βλέπω να μπω. Σκιές βλέπω μόνο, έχουν υποστεί βλάβη τα μάτια μου. Έχω τον καλύτερο Έλληνα οφθαλμίατρο και μου κάνει συντηρητική αγωγή. Έτσι είναι κι η Ξένια Καλογεροπούλου. Μου έδωσε οδηγίες πως να μιλήσω με τον Οίκο Τυφλών και να μου στείλουν έναν κατάλογο βιβλίων. Μ’ ένα τρανζιστοράκι θα μπορώ ν’ ακούω την ανάγνωση των βιβλίων. Από Stephen King, αστυνομικά και Άρλεκιν μέχρι Αδερφούς Καραμάζοφ.  


Πηγή

Διαβάστε επίσης: