Σχολεία: Ανοίγουν δημοτικά και νηπιαγωγεία και στις «κόκκινες» περιοχες

January 8, 2021

Σχολεία: Ανοίγουν δημοτικά και νηπιαγωγεία και στις «κόκκινες» περιοχεςΘετικη η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων στο άνοιγμα των σχολείων και στις περιοχές που βρίσκονται σε αυστηρό lockdown.«Ναι» στο άνοιγμα των σχολειων για δημοτικά και νηπιαγωγεία και στις «κόκκινες» περιοχές με βεβαρημένο επιδημιολογικό φορτίο αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε οι ειδικοί τάχθηκαν υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων και στις περιοχές, όπου τα κρούσματα έχουν οδηγήσει στη λήψη πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο η Επιτροπή εισηγήθηκε μεν να ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία σε όλη την επικράτεια, αλλά η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη.

Σε ό, τι αφορά στους ελέγχους των ταξιδιωτών η Επιτροπή αποφάσισε τα πράγματα να παραμείνουν ως έχουν.

Επιστροφή στα θρανία τη Δευτέρα για χιλιάδες μαθητές
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, νηπιαγωγεία, δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Δευτέρα 11/1.

Υπενθυμίζεται οτι η απόφαση της Κυβέρνησης πάρθηκε με βάση την εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών.

Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Παραμένει το «λουκέτο» στη Σητεία
Και ενώ τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα ετοιμάζονται να ανοίξουν, το Δημοτικό Συμβούλιο της Σητείας συνεδρίασε με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή και σύμφωνα με το cretapost αποφάσισε να κρατήσει τα σχολεία κλειστά.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Ζερβάκη αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου σε μία προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Τα μαθήματα θα γίνουν διαδικτυακά.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάστε επίσης: