24χρονη χάνει 68 κιλά μέσα σε ένα χρόνο, γίνεται μοντέλο και "εκδικείται" τους άντρες που την απέρριψαν

January 8, 2021Έχασε 68 κιλά η 24χρονη Αριάνα Ομίπι και μαζί με την εμφάνισή της, άλλαξε εντελώς και τη ζωή της, αποκαλύπτοντας πως το ταξίδι της δεν ήταν καθόλου εύκολο.Ξεκίνησε το ταξίδι της για την απώλεια βάρους το 2012 και συνέχισε να αγωνίζεται ακόμη κι μετά από πολλές τοξικές επιθέσεις από μικρόψυχους στο διαδίκτυο. Το αποτέλεσμα μιλά από μόνο του. Όχι μόνο κατάφερε να χάσει 68 ολόκληρα κιλά, αλλά η Αριάνα πλέον λάμπει.

Έχασε 68 κιλά: Ζύγιζε 130 κιλά πριν ξεκινήσει την προσπάθεια απώλειας κιλών

Στα πιο βαριά της, η 24χρονη ζύγιζε περίπου 130 κιλά, αλλά κατάφερε να χάσει περίπου 68 κιλά. «Πάντα ήμουν ικανοποιημένη και χαρούμενη με το πώς έδειχνα, ωστόσο συνειδητοποίησα πως το σώμα μου δεν ήταν υγιές και ως εκ τούτου ήθελα να το αλλάξω αυτό» υπογράμμισε η Αριάνα στο Bored Panda. «Επρόκειτο για ένα διαρκώς εξελισσόμενο ταξίδι από το 2012, στο οποίο πάλευα διαρκώς για να είμαι όσο το δυνατόν πιο υγιής. Η αλλαγή δεν γίνεται εν μία νυκτί».

Έχασε 68 κιλά: Ήθελε πρώτα να είναι καλά η ψυχική της υγεία

«Οι πρώτες αλλαγές που έκανα ήταν να σιγουρευτώ πως ήμουν καλά με την ψυχική μου υγεία» δήλωσε. «Πιστεύω πως αν έχεις αρνητική νοοτροπία ή αν θέλεις να χάσεις βάρος καθαρά για αισθητικούς λόγους, τότε θα είναι δύσκολο να συνεχίσεις το ταξίδι.

Μόλις λοιπόν βρισκόμουν σε μια καλή θέση με την ψυχική μου υγεία, αναζήτησαν εμπειρογνώμονες για να με βοηθήσουν να φτάσω εκεί που ήθελα».

Στην αρχή, άρχισε με δίαιτα keto (χαμηλή σε υδατάνθρακες). «Ωστόσο, αυτό δεν ήταν κάτι που ήταν βιώσιμο για μένα, καθώς πεινούσα διαρκώς. Έτσι, βρήκα άλλες λύσεις για την εξάλειψη της αιτίας και για την ύπαρξη ενός βιώσιμου συστήματος απώλειας βάρους και υγιεινής διατροφής».

Έχασε 68 κιλά: Δέχθηκε σκληρή κριτική στο διαδίκτυο

Όμως, εκτός από τους εσωτερικούς παράγοντες, η Αριάνα έχει επίσης το «προνόμιο» να ασχολείται και με trolls. Ο λόγος; Δημοσιεύει το ταξίδι της στο Instagram και υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να της ρίξουν το ηθικό. «Η κριτική στο διαδίκτυο αλλά και η καταγραφή όλου του ταξιδιού μου για την απώλεια βάρους, ήταν σίγουρα κάτι πολύ δύσκολο κατά καιρούς. Υπάρχει πολύ ζήλια που απευθυνόταν σε μένα και κάποιοι άνθρωποι ήταν πολύ σκληροί με τα λόγια τους».

Έχασε 68 κιλά: Αποφάσισε να κάνει επέμβαση γαστρικού δακτυλίου

Αλλά τους προσπέρασε. Η επόμενη πρόκληση ήταν μια επέμβαση γαστρικού δακτυλίου. Πρόκειται για μια διαδικασία απώλειας βάρους στην οποία το στομάχι μειώνεται με χειρουργική αφαίρεση μεγάλου τμήματος αυτού.

«Αυτή ήμουν εγώ… ευάλωτη στο κρεβάτι του νοσοκομείου, λίγο μετά την χειρουργική επέμβαση. Ήμουν αναίσθητη για 4 περίπου ώρες προτού ανοίξω ξανά τα μάτια μου. Ο φίλος μου τράβηξε αυτή την φωτογραφία μου σοκαρισμένος, καθώς δεν με είχε δει ποτέ ξανά έτσι. Ήθελα να μοιραστώ αυτή την πλευρά του ταξιδιού μου επειδή η χειρουργική επέμβαση γαστρικού δακτυλίου δεν είναι λαμπερή, ούτε είναι μια απόφαση που πρέπει να παίρνετε με ελαφρά την καρδία. Εκείνοι που επιλέγουν αυτήν την πορεία έχουν σοβαρή ανάγκη αλλαγής. Υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι μόνο από την χειρουργική επέμβαση – θάνατος, εσωτερική αιμορραγία, θρόμβοι αίματος που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο, για να μην αναφέρουμε τον κίνδυνο επιπλοκών που μπορούν να εμφανιστούν μακροπρόθεσμα. Όταν για πρώτη φορά επέλεξα να μιλήσω δημόσια για το ταξίδι μου, υποσχέθηκα να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Συχνά, μπορεί να μοιράζομαι μια απίστευτα θετική προσέγγιση στο ταξίδι μου γιατί αυτή είμαι, αλλά δεν θέλω να έχει κανείς την εντύπωση πως αυτή ήταν μια εύκολη λύση για την απώλεια βάρους ή ένας τρόπος για να αποκτήσω περισσότερους θαυμαστές στο Instagram. Επέλεξα αυτή την διαδρομή γιατί θέλησα να δώσω προτεραιότητα στην υγεία μου, για να μπορέσω να ζήσω μια μακρά ζωή και όποιες άλλες θετικές αλλαγές θα είναι ευπρόσδεκτες. Θα χρειαστεί πολύ σκληρή δουλειά, μερικές φορές ακόμη και πόνο για την κατάκτηση του στόχου» είχε γράψει κάποια στιγμή στο Instagram.

«4 εβδομάδες από την έναρξη του ταξιδιού μου και μία εβδομάδα μετά την χειρουργική επέμβαση. Ξεκίνησα με βάρος 125,5 κιλά και κατάφερα να χάσω 7,6 κιλά στις 3 εβδομάδες πριν από την επέμβαση. Μετά την εγχείρηση, την πρώτη εβδομάδα, είχα χάσει 6,2 κιλά» έγραψε μετά από λίγες ημέρες.

Έχασε 68 κιλά: Δεν έχει υποβληθεί σε επέμβαση αισθητικής, με αποτέλεσμα να έχει κρεμασμένο δέρμα και ραγάδες

Μέχρι στιγμής, η Αριάνα δεν έχει υποβληθεί σε επέμβαση αισθητικής. «Έχω δέρμα που κρεμάει σε πολλές περιοχές του σώματός μου και έχω ραγάδες, κυρίως πάνω από το στομάχι μου» προσθέτει. ««Νομίζω πως είναι σημαντικό να αγκαλιάσεις τις ατέλειες αυτές, αλλά αν θέλεις να προσπαθήσεις να τις σβήσεις με κάποιον τρόπο, και πάλι είναι εντάξει».

Έχασε 68 κιλά: Πρέπει να είστε αφοσιωμένοι και αποφασισμένοι να κάνετε αυτή την αλλαγή

Κάποια στιγμή είχε γράψει: «Μην υποτιμάτε το πόσο μπορεί να αλλάξει το σώμα σας σε έναν μόνο χρόνο, αλλά για να συμβεί αυτό, πρέπει να είστε αφοσιωμένοι και αποφασισμένοι να κάνετε αυτή την αλλαγή και να δοκιμάσετε κάθε επιλογή για να φτάσετε εκεί, ακόμη κι αν αποτύχετε ή κάνετε μερικά βήματα προς τα πίσω. Επένδυσα πολύ στον εαυτό μου και στην υγεία μου πριν από ένα χρόνο και αποκομίζω τα οφέλη από αυτό, ένα χρόνο αργότερα. Με τα χρόνια, το βάρος μου ήταν κάτι στο οποίο εργάστηκα πολύ σκληρά. Η πειθαρχία μου, η αποφασιστικότητά μου και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μου βοήθησαν να πετύχω αυτή την σημαντική απώλεια βάρους, ωστόσο το γεγονός ότι πεινούσα διαρκώς ήταν κάτι που έκανε την διατήρηση ενός υγιούς βάρους, εξαιρετικά δύσκολο. Τα τελευταία 5 χρόνια, έχασα, διατήρησα, πήρα και ξαναέχασα βάρος. Αυτό ήταν εξαντλητικό, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά».

Κάποια άλλη στιγμή έγραψε: «Η αλλαγή μπορεί να είναι τρομακτική, αλλά ξέρετε τι είναι χειρότερο; Να επιτρέψεις τον φόβο να σε εμποδίσει να εξελιχθείς. Αγαπώ τον εαυτό μου γι’ αυτό που ήμουν, γι’ αυτό που είμαι και γι’ αυτό που θα είμαι».

Έχασε 68 κιλά: Δεν φοβάται να δείξει τις ατέλειές της, γιατί δεν αλλάζει το είδος του ανθρώπου που είναι

«Απλά μια φιλική υπενθύμιση πως το χαλαρό δέρμα, οι ραγάδες και η κυτταρίτιδα είναι απολύτως φυσιολογικά για πολλές γυναίκες – συμπεριλαμβανομένου εμού. Μπορεί να μην είναι προφανείς από κάθε γωνία και μπορεί να φαίνονται διαφορετικά ανάλογα με το φως, αλλά υπάρχουν. Δεν φοβάμαι να δείξω τις ατέλειές μου, επειδή δεν αλλάζουν το είδος του ανθρώπου που είμαι», κατέληξε η 24χρονη Αριάνα Ομίπι.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: