Ίμια: Πώς έγινε το επεισόδιο μεταξύ σκάφους του λιμενικού και τουρκικής ακταιωρού-Οι πρώτες εικόνες

January 7, 2021

Ίμια: Πώς έγινε το επεισόδιο μεταξύ σκάφους του λιμενικού και τουρκικής ακταιωρού-Οι πρώτες εικόνες



Ένταση υπήρξε στα Ίμια ανήμερα των Θεοφανίων, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής και του ελληνικού λιμενικού συγκρούστηκαν.



Το επεισόδιο σύμφωνα με το MEGA φέρεται να συνέβη μεταξύ ενός ελληνικού σκάφους του λιμενικού και μιας τουρκικής ακταιωρού, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες του συγκεκριμένου συμβάντος.

Κάποιες πρώτες πληροφορίες, θέλουν η σύγκρουση να προήλθε κατά τη διάρκεια ελιγμών των τουρκικών και ελληνικών σκαφών σε μια περιοχή όπου βρίσκονταν -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- ελληνικά αλιευτικά σκάφη.

Σύμφωνα με το ΟΡΕΝ που μετέδωσε εικόνες από το σκάφος του Λιμενικού η τουρκική ακταιωρός εμβόλισε ουσιαστικά το περιπολικό σκάφος με αποτέλεσμα να υποστεί αρκετές ζημιές. Το αριστερό μπαλόνι έσπασε, η μηχανή υπέστη βλάβη με αποτέλεσμα το σκάφος να μην είναι υπηρεσιακά αξιόπλοο.

Δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας anterhaber.com υποστηρίζει πως σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής σταμάτησαν τα ελληνικά αλιευτικά 2 μίλια πριν από τις νησίδες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που έχει τίτλο: «Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να φτάσουν στο Καρντάκ (Ίμια), αλλά εμποδίστηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή», τα ελληνικά αλιευτικά αρνούνταν να αποχωρήσουν από την περιοχή, περνώντας μπροστά από τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: