Έδεσσα, Πρωτοχρονιά: Ο αδέσποτος σκυλάκος Μπεν πήρε “δώρο” μια φόλα- Δεν μπόρεσαν να τον σώσουν

January 2, 2021

Έδεσσα, Πρωτοχρονιά: Ο αδέσποτος σκυλάκος Μπεν πήρε “δώρο” μια φόλα- Δεν μπόρεσαν να τον σώσουν



Δεν πρόλαβε να έρθει η νέα χρονιά και τα άσχημα συμβάντα στα ζώα στην ωραία μας χώρα ξεκίνησαν. Κάποιοι δεν κρατήθηκαν. Ακόμα και την Πρωτοχρονιά βγήκαν και έριξαν φόλες. Κάθε φορά αναρωτιέμαι τι ακριβώς έχουν όλοι αυτοί μέσα στην ψυχή τους. Αν έχουν κάτι εκτός από μίσος για τα πάντα. Μίσος για την ίδια τη ζωή.



από τη Μυρτώ Τζώρτζου, [email protected]

Πρωτοχρονιά λοιπόν στην Έδεσσα. Τα αδεσποτάκια, λόγω του lockdown, προσπαθούν να βρουν φαγητό, νερό και ένα μέρος να κάτσουν σε μια σχεδόν έρημη πόλη. Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Έδεσσας Respect the animals-Φιλοζωικός Σύλλογος Έδεσσας εδώ και μήνες κάνουν έκκληση να βρεθεί ο επικίνδυνος που κυκλοφορεί ανενόχλητος στους δρόμους και ρίχνει φόλες. Από τον Απρίλιο έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 30 ζωάκια, τα οποία έφαγαν το δηλητήριο που αυτός σκόρπισε. Οι καταγγελίες κατά αγνώστων στο Α.Τ. Έδεσσας πολλές. Το ίδιο και στην εισαγγελία. Δεν βρέθηκε ακόμα. Και συνεχίζει ακάθεκτος. Δείτε εδώ: Έδεσσα: Κάποιος σκοτώνει με πρόγραμμα τα αδέσποτα εδώ και 6 μήνες- Και κανείς δεν μιλάει – Petpet.news

Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, κάποιοι- λίγοι ή πολλοί, δεν έχει σημασία- γνωρίζουν το δράστη. Σε μια τόσο κλειστή κοινωνία αυτά μαθαίνονται γρήγορα. Όμως κανείς δεν μιλάει. Προτιμάει να είναι συνένοχος. Έχουμε πει. Η σιωπή είναι συνενοχή.

Πρωτοχρονιά και ο γνωστός αδεσποτάκος Μπεν περιφερόταν στους δρόμους. Πριν από κάποιον καιρό, όπως μαθαίνουμε από το Σύλλογο Respect the animals-Φιλοζωικός Σύλλογος Έδεσσας, είχαν γίνει προσπάθειες να βρεθεί ένα σπίτι για αυτόν. Κάποια στιγμή βρέθηκε αλλά για κάποιους λόγους ο όμορφος Μπεν δυστυχώς ξαναβρέθηκε στο δρόμο. Οι εκκλήσεις για να φύγει και πάλι από το δρόμο ήταν πολλές. Αλλά η νέα χρονιά τον βρήκε ακόμα έξω.

Δεν πρόλαβε να τελειώσει η μέρα και ο μικρός Μπεν έφαγε φόλα. Κάποιοι είχαν βγει παγανιά να σκοτώσουν ζώα. Οι εθελοντές των φιλοζωικών συλλόγων δεν έχουνε ποτέ αργία. Ίσως είναι οι μόνοι άνθρωποι που δεν έχουν ποτέ αργία. Είναι πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν τα ζώα. Άσχετα με την ώρα, άσχετα με τη μέρα. Και έτσι πήγαν να τον βρουν.

Ο σκυλάκος έβγαζε από το στόμα αφρούς. Του χορηγήθηκαν άμεσα εμετικά και ατροπίνες. Τις προηγούμενες μέρες είχαν βρει και άλλο ζώο νεκρό, στην περιοχή του Σταθμού. Πολύ πιθανό ο Μπεν να έφαγε ό,τι είχε μείνει από εκείνη τη φόλα. Μπορεί να ήταν και νέα. Αυτό βέβαια δεν έχει σημασία.

Αρχικά έδειξε ότι θα τα καταφέρει. Και πήγε για φιλοξενία σε σπίτι εθελόντριας.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι τελικά δεν τα κατάφερε. Κάποια στιγμή σήκωσε το κεφάλι του, κοίταξε τη γυναίκα που τον φιλοξενούσε και έπεσε. Αρχικά πίστεψαν ότι κοιμάται. Αλλά δυστυχώς είχε “φύγει”. Η καρδιά του σταμάτησε να χτυπάει. Οι άνθρωποι που τον φρόντιζαν είναι πολύ θλιμμένοι. Χάνουν τα ζώα που φροντίζουν και έχουν δώσει την ψυχή τους για αυτά ένα ένα να πεθαίνει με βασανιστικό τρόπο. Όποιος δεν έχει δει πώς πεθαίνει ένα ζώο καλό είναι να δει.

Αναρωτιέμαι αν οι Αρχές έχουν σκοπό να βρουν αυτόν που εδώ και πολλούς μήνες έχει βαλθεί να σκοτώσει όλα τα αδέσποτα του δρόμου. Αναρωτιέμαι μήνες τώρα.

Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Έδεσσας έχουν ανάγκη για βοήθεια. Κάθε είδους βοήθεια. Πρέπει να σώσουν τα υπόλοιπα ζώα. Ακόμα και μια κοινοποίηση μπορεί να σώσει ένα από αυτά.

Respect the animals-Φιλοζωικός Σύλλογος Έδεσσας


Πηγή

Διαβάστε επίσης: