Περίμενε δίδυμα, ξανά έμεινε έγκυος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και τώρα θα γεννήσει τρίδυμα

January 2, 2021Αληθινή ιστορία: Μπορεί να είναι απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Πρόκειται για μία μητέρα, η οποία έμεινε έγκυος σε δίδυμα. Ωστόσο, μετά έμεινε ξανά έγκυος σε τρίδυμα. Το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε σε διάστημα δέκα ημερών από την πρώτη εγκυμοσύνη. Μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Όμως, συμβαίνει στην πραγματικότητα και εξηγείται επιστημονικά.Αληθινή ιστορία: Τι είναι επικύηση

Όπως εξήγησε η μέλλουσα μητέρα σε ένα viral βίντεο, το οποίο έχει προβληθεί πάνω από πέντε εκατομμύρια φορές, η απίστευτη διπλή εγκυμοσύνη της είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. Είναι γνωστό ως επικύηση. Η επικύηση συμβαίνει όταν ένα άλλο ωάριο γονιμοποιείται. Έπειτα, εμφυτεύεται στη μήτρα ημέρες ή ακόμη και εβδομάδες μετά το πρώτο, με αποτέλεσμα μια δεύτερη εγκυμοσύνη.

Αληθινή ιστορία: Οι δηλώσεις της μητέρας

«Τα δύο πρώτα μωρά είναι 10 και 11 ημερών μεγαλύτερα από το τρίτο μας μωρό, γι’ αυτό και ξέραμε ευθύς εξαρχής ότι ήταν μια δεύτερη εγκυμοσύνη» λέει η χρήστης του TikTok «theblondebunny1».

«Για να επιβεβαιώσουμε ότι ήταν επικύηση και όχι ένα μωρό που δεν είχε αναπτυχθεί σωστά, οι γιατροί μου κάνουν υπερήχους κάθε δύο εβδομάδες. Και, σίγουρα, τα πάει πολύ καλά, αυξάνεται με υγιή ρυθμό, μόλις 10 με 11 ημέρες πίσω από τα άλλα δύο μωρά» λέει η μέλλουσα μητέρα.

«Συνέλαβα με φυσικό τρόπο»

Σε άλλα βίντεο, η μέλλουσα μητέρα εξηγεί ότι συνέλαβε με φυσικό τρόπο χωρίς φάρμακα γονιμότητας, ενώ σημείωσε πως η επικύηση μπορεί να συμβεί ακόμη και μήνες μετά την πρώτη εγκυμοσύνη. «Τυχαίνει να έχω ωορρηξία δύο φορές τον μήνα, οπότε έτσι έμεινα έγκυος ενώ ήμουν ήδη έγκυος με δίδυμα. Οι ορμόνες εγκυμοσύνης υποτίθεται ότι εμποδίζουν την ωορρηξία. Σε μένα δεν συνέβη αυτό».

Η ευτυχισμένη μέλλουσα μαμά περιμένει να γεννήσει στα μέσα της άνοιξης, και τα μωράκια της θα γεννηθούν όλα την ίδια μέρα! «Αν και είναι δύο ξεχωριστές εγκυμοσύνες, θα αναφέρονται ως τρίδυμα επειδή θα γεννηθούν την ίδια μέρα. Θα τα μεγαλώσουμε ως τρίδυμα, θα τα αγαπάμε το ίδιο, αλλά μια μέρα θα τους πούμε την ιστορία τους. Θέλω να τη μάθουν. Είναι μια τόσο ιδιαίτερη και μοναδική περίπτωση».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: