Κορονοϊός: Σάλος σε νοσοκομείο – Εργαζόμενος κατέστρεψε επίτηδες εκατοντάδες δόσεις εμβολίων

January 2, 2021

Κορονοϊός: Σάλος σε νοσοκομείο – Εργαζόμενος κατέστρεψε επίτηδες εκατοντάδες δόσεις εμβολίων



Εμβόλιο κορονοϊού: Με ένα απίστευτο περιστατικό ήρθαν οι αρχές στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Associated Press η αστυνομία του Γκράφτον συνέλαβε εργαζόμενο (έχει την ιδιότητα του φαρμακοποιού) νοσοκομείου σε προάστιο του Μιλγουόκι με την υποψία της εγκληματικής έκθεσης σε κίνδυνο, της νόθευσης συνταγογραφούμενου φαρμάκου και της πρόκλησης καταστροφής σε περιουσιακό στοιχείο.



Ο φαρμακοποιός, που φέρεται να παραδέχτηκε την πράξη του, απολύθηκε και η τοπική αστυνομία επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι είναι υπό κράτηση.

Τα κίνητρα του υπαλλήλου του νοσομείου δεν έχουν γίνει προς το παρόν γνωστά. Η αστυνομία μάλιστα πιστεύει ότι ο δράστης ήξερε ότι οι «χαλασμένες» δόσεις θα αχρηστεύονταν και ότι οι άνθρωποι στους οποίους θα χορηγούνταν θα πίστευαν λανθασμένα ότι είχαν εμβολιαστεί αποτελεσματικά για τον Covid – 19.

Σύμφωνα με το Associated Press ο φαρμακοποιός αφαίρεσε σκόπιμα από την ψύξη 57 φιαλίδια που περιείχαν εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου της Moderna. Στη συνέχεια τα ξαναέβαλε στη θέση τους, και τα έβγαλε ξανά από το ψυγείο το επόμενο βράδυ. Τα φιαλίδια περιείχαν αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό 570 ανθρώπων!


Πηγή

Διαβάστε επίσης: