«Θέλω να ζήσω για να βλέπω εσένα»: Το σπαρακτικό γράμμα ενός άνδρα στη σύζυγό του λίγο πριν φύγει από τη ζωή

January 2, 2021



Αληθινή ιστορία: Η πανδημία του COVID-19 χώρισε οικογένειες. Παιδιά έμειναν ορφανά, ηλικιωμένοι «έφυγαν» από τη ζωή, ενώ χωρίστηκαν και ζευγάρια. Η παρακάτω περίπτωση είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Αναλυτικότερα:



Λεπτομέρειες για την αληθινή ιστορία της Σόνιας:

Η Σόνια ζει σήμερα με τον πόνο στη ζωή της. Ο σύζυγός της έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες από κορωνοϊό Όμως, όπως πολλοί άλλοι άνθρωποι που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα, θέλησε να πει ένα ιδιαίτερο αντίο στον άνθρωπό της. Ήταν μέσα από το τελευταίο της γράμμα, πριν εκείνος φύγει για πάντα από κοντά της.

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί στα 20 του και δεν είχαν παιδιά. Οι δικοί τους άνθρωποι λένε πως ήταν αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον. Τον περασμένο μήνα ο άνδρας, δικηγόρος στο επάγγελμα, διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Ο αδελφός του πίστεψε ότι κόλλησε από τη γραμματέα του, η οποία δεν ήξερε ότι είχε τον ιό και εξακολουθούσε να εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο.

Όπως λέει ο αδελφός του, ο Μπίλι έκανε τα πάντα σωστά. Δούλευε μόνος στο γραφείο του και φορούσε μάσκα. Κι όμως ο ιός τον «βρήκε». Την ημέρα των Ευχαριστιών τα συμπτώματά του επιδεινώθηκαν. «Ξύπνησε και μου είπε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει», θυμάται η Σόνια, η οποία διαγνώστηκε θετική από τον ιό, αλλά χωρίς σοβαρά συμπτώματα.

Αληθινή ιστορία: Το γράμμα του άντρα της Σόνιας

Όταν ο άντρας της μπηκε στο νοσοκομείο, προσπάθησε να τον στηρίξει με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσε. «Του έλεγα πάντα ότι θα γίνει καλά, ότι θα το ξεπεράσει και θα γυρίσει σε μένα», λέει η Σόνια. Λίγο πριν χάσει τη μάχη για τη ζωή στις 13 Δεκεμβρίου, ο Μπίλι έγραψε στη γυναίκα του με όση δύναμη του είχε μείνει ένα γράμμα γεμάτο αγάπη και αφοσίωση.

«Θέλω να ξέρεις ότι κάθε μέρα δίνω τεράστια μάχη για τη ζωή μου. Το κάνω για σένα, για να μπορώ να σε ξαναδώ. Είσαι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή μου και κάθε μέρα μου λείπεις όλο και περισσότερο. Ξέρω ότι δεν είμαι πάντα ο τέλειος άνδρας που θέλω, αλλά κάνω το καλύτερο που μπορώ. Γιαμένα είσαι πάντα τέλεια, ακόμη κι όταν λέω ότι δεν είσαι και με κάνεις τρελό. Από τις 100 φορές, τις 99 ήμουν λάθος και εσύ σωστή και το λατρεύω αυτό. Αν το ξεπεράσω, σού υπόσχομαι να είμαι ο καλύερος άντρας στη ζωή σου.

Πάντα έδινες το καλύτερό σου και θέλω αυτή τη δεύτερη ευκαιρία να ζήσω για να το κάνω κι εγώ. Εάν δεν τα καταφέρω, θέλω να ξέρεις ότι έζησα την πιο τέλεια και χαρούμενη ζωή μαζί σου και δεν θα την άλλαζα με όλα τα πλούτη του κόσμου. Θέλω να είσαι χαρούμενη και να συνεχίσεις να ζεις τη ζωή σου χωρίς εμένα και χωρίς να μετανιώσεις για τίποτα. Είχαμε το χρόνο μας και ζήσαμε υπέροχα. Σε αγαπώ και θα μου λείψεις πολύ. Θα συνεχίσω να παλεύω. Με αγάπη, Μπίλι». Αυτό ήταν το γράμμα από το σύζυγο της. Πραγματικά, μια συγκινητική ιστορία.

Οι δηλώσεις της Σόνιας:

Για τη Σόνια, ήταν κάτι πέρα από τις δυνάμεις της να διαβάσει το γράμμα. Τώρα η αγάπη της ζωής της έχει φύγει για πάντα. Όμως νιώθει ότι αυτό το γράμμα είναι κάτι παραπάνω από μία έκφραση αγάπης, είναι ένας τρόπος να της δώσει την άδεια να γίνει ξανά χαρούμενη ακόμα και χωρίς εκείνον.

«Είναι τόσο δύσκολο να το διαβάσω. Όμως, ακόμα κι έτσι ήθελε να με φροντίσει… Δεν προκάλεσε έκπληξη που έγραψε αυτά…», ανέφερε η Σόνια. Η οικογένεια του Μπίλι αποφάσισε να μοιραστεί αυτό το γράμμα, προκειμένου να υπενθυμίσει στον κόσμο την θλίψη που μπορεί να προκαλέσει αυτός ο ιός.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: