Πέθανε ο Σερ Μάικλ Γκάμπον – Ήταν ο καθηγητής Dumbledore στις ταινίες του «Χάρι Πότερ»

September 27, 2023

Πέθανε ο Σερ Μάικλ Γκάμπον – Ήταν ο καθηγητής Dumbledore στις ταινίες του «Χάρι Πότερ»



Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Σερ Μάικλ Γκάμπον, γνωστότερος τα τελευταία πολλά χρόνια από το ρόλο του ως καθηγητής Albus Dumbledore στο υπερεπιτυχημένο κινηματογραφικό franchise του «Χάρι Πότερ».

Σύμφωνα με την «DailyMail», ο Sir Michael Gambon πέθανε από πνευμονία ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο. Την είδηση του θανάτου του πολυβραβευμένου ηθοποιού, η οποία προκάλεσε θλίψη πρωτίστως στα εκατομμύρια fans του «μαθητευόμενου μάγου» σε ολόκληρο τον πλανήτη, μετέδωσε η οικογένειά του, αναφέροντας ότι «έφυγε ήσυχα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

«Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε την απώλεια του Sir Michael Gambon. Αγαπημένος σύζυγος και πατέρας, ο Μάικλ πέθανε ήσυχα στο νοσοκομείο μετά από μια κρίση πνευμονίας, με τη σύζυγό του Άννα και τον γιο του Φέργκους πλάι του στο κρεβάτι του. Ο Μάικλ ήταν 82 ετών. Ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας αυτή τη δύσκολη στιγμή και σας ευχαριστούμε για τα μηνύματα υποστήριξης και την αγάπη σας», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας του εκλιπώντα.

Ο Αγγλο-Ιρλανδός Σερ Μάικλ Γκάμπον γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 1940 και η καριέρα του ξεκίνησε πριν από περίπου 60 χρόνια στο θέατρο, μαζί με τον Σερ Λόρενς Ολίβιε, ως ένα από τα πρώτα μέλη του Βασιλικού Εθνικού Θεάτρου της Βρετανίας. Ωστόσο, αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τις νεότερες γενιές, από τη στιγμή που ανέλαβε τον ρόλο του Albus Dumbledore στις ταινίες του «Χάρι Πότερ», μετά τον θάνατο του Ρίτσαρντ Χάρις.

Είχε συνεργαστεί με πολύ σημαντικούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες, μετρώντας εκατοντάδες συμμετοχές σε ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές παραγωγές. Κατά τη διάρκεια της τεράστιας καριέρας του, ήταν υποψήφιος για δεκάδες Tony, Olivier και BAFTA βραβεία. Κέρδισε τρία βραβεία Olivier (ένα Καλύτερου Ηθοποιού και δύο Καλύτερης Κωμικής Ερμηνείας), δύο βραβεία Screen Actors Guild και πέντε βραβεία BAFTA, τα τέσσερα εκ των οποίων στην κατηγορία Καλύτερου Ηθοποιού και το ένα ως τιμητικό για το σύνολο της καριέρας του, το οποίο, μάλιστα, ονομάστηκε «The Richard Harris Award».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: