Κορυφώνεται η αγωνία για τον χειριστή Μιχάλη Λάμπο – Το ελικόπτερο θα παραλάμβανε γνωστό εφοπλιστή στον Βόλο

September 27, 2023

Κορυφώνεται η αγωνία για τον χειριστή Μιχάλη Λάμπο – Το ελικόπτερο θα παραλάμβανε γνωστό εφοπλιστή στον ΒόλοΆκαρπες είναι μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό του χειριστή του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην παραλία Αχλάδι στη Βόρεια Εύβοια, το πρωί της Πέμπτης, με την αγωνία για τον αγνοούμενο κυβερνήτη να κορυφώνεται.

Το ελικόπτερο Augusta Α109, πολιτικού τύπου, ανήκει στον γνωστό εφοπλιστή Γιώργο Γιαλόζογλου, τον οποίο θα παραλάμβανε από τον Βόλο. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ελικόπτερο επέβαινε μόνο ο κυβερνήτης, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπήρχε και δεύτερο άτομο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σωστικά συνεργεία χτενίζουν την περιοχή για να εντοπίσουν τον 65χρονο συνταξιούχο της Αεροπορίας Μιχάλη Λάμπο, για τον οποίο πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι έμπειρος πιλότος.

Πηγές αναφέρουν ότι το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 08:00 τις Αφίδνες με προορισμό τη ΒΙΠΕ του Βόλου και έκανε στάση στο  Μαντούδι Ευβοίας εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Στις 10:30 απογειώνεται ξανά και λίγη ώρα αργότερα, πέφτει στη θάλασσα.

Στην παραλία Μαντούδι όπου κατέπεσε το ελικόπτερο, έχουν ήδη σπεύσει 4 σκάφη του Λιμενικού και δύο ιδιωτικά, ενώ στις έρευνες συμμετέχει και ένα ελικόπτερο Super Puma. Παράλληλα,άνδρες της μονάδας υποβρυχίων αποστολών (ΜΥΑ) συνδράμουν στις έρευνες.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δυσχεραίνουν τις προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα νωρίτερα  η ΕΡΤ, καταγράφεται καρέ καρέ, η πτώση του ελικοπτέρου στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον Β. Σιώμο που περιέγραψε στην ΕΡΤ τα λεπτά πριν την πτώση:  «Όταν πέρασε το ελικόπτερο από μπροστά μας, μας έκανε εντύπωση γιατί πετούσε πολύ χαμηλά. Κάποια στιγμή χάθηκε μέσα στην ομίχλη. Ακούσαμε έναν θόρυβο, όπως κάνει το ελικόπτερο όταν προσπαθεί να κάνει κάνει ο πιλότος του ελικοπτέρου στους κινητήρες για να κατεβάσει το διασώστη».

«Μπροστά από το σπίτι μου έχει πέσει, με ειδοποίησαν δικοί μου άνθρωποι και πάμε τώρα στο σημείο» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαντουδίου Γεώργιος Τσαπουρνιώτης μιλώντας  ΕΡΤ ότι το ελικόπτερο έπεσε στην παραλία Αχλαδίου.

Όπως περιέγραψε: «όταν πέρασε το ελικόπτερο από μπροστά μας, μας έκανε εντύπωση γιατί πετούσε πολύ χαμηλά. Κάποια στιγμή χάθηκε μέσα στην ομίχλη. Ακούσαμε έναν θόρυβο, όπως κάνει το ελικόπτερο όταν προσπαθεί να κάνει κάνει ο πιλότος του ελικοπτέρου στους κινητήρες για να κατεβάσει το διασώστη.

Από πλευράς του ο πτέραρχος εν αποστρατεία Κώστας Ιατρίδης αναφερόμενος στις συνθήκες ορατότητας σχολίασε ότι «καιρός είναι άσχημος, είχε χαμηλή νέφωση και βροχή». Σύμφωνα με τον ίδιο: «Εάν η ορατότητα ήταν πολύ περιορισμένη θα έπρεπε να ενημερωθούν για τον καιρό της διαδρομής από εκεί που βρισκόνταν στο Μαντούδι μέχρι τον Βόλο. Εάν ο καιρός είχε πολύ χαμηλή νέφωση και είχε και έντονη βροχή κανονικά δεν θα έπρεπε να απογειωθούν».

Δείτε επίσης:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: