Δήμαρχος Ροβιών: «Πολεμάμε να μη θρηνήσουμε θύματα!»

September 27, 2023

Δήμαρχος Ροβιών: «Πολεμάμε να μη θρηνήσουμε θύματα!»Με την φύση και τις καταστροφές που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Elias παλεύουν εδώ και λίγες ώρες για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οι κάτοικοι στις Ροβιές.

H κατάσταση στην περιοχή είναι δραματική καθώς υπερχείλισαν οι χείμαρροι με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς νερό και ρεύμα το χωριό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δείτε βίντεο:

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της κοινότητας Ροβιών, Θεόδωρος Κέρης τονίζει πως το μεγάλο ζήτημα για το χωριό ήταν οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 που κατέκαψαν το δάσος που συγκρατούσε το νερό και συγκεκριμένα με τεράστια έκταση που ανέρχεται σε 600.000 στρέμματα.

Δείτε βίντεο:

«Πολεμάμε να μην θρηνήσουμε θύματα, δεν γίνεται τίποτα. Είναι τέτοια η έκταση της καταστροφής του 2021 όταν κατακάηκε εδώ ο τόπος που έχουν δημιουργηθεί νέα ποτάμια πάνω στα βουνά. Περιμένουμε να σταματήσει η βροχή, να στραγγίξει το έδαφος από τα νερά», αναφέρει.

Και συνεχίζει:

«Αν δεν πρασινίσει λίγο ο τόπος ψηλά, το νερό θα εξακολουθήσει να χύνεται με τέτοια ορμή και όσο και να καθαρίζουμε τα ποτάμια δεν θα πετυχαίνουμε τίποτα. Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, εδώ και 50 χρόνια οι διάφοροι επιτήδιοι φτιάχνουν σπίτια και επιχειρήσεις στις όχθες με συνέπεια να μικραίνουν οι διάμετροι των ποταμών».

Δείτε βίντεο:

Στην Εύβοια εκτός από τις Ροβιές μεγάλες καταστροφές έχουν γίνει στο Μαντούδι, στην Αιδηψό και στο Ασμήνι.

Μάλιστα, στο τελευταίο χωριό έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία καθώς οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι.  Από το πρωί έχουν γίνει απεγκλωβισμοί,  έχουν πλημμυρίσει σπίτια και επιχειρήσεις, η παραλία έχει γεμίσει από φερτά υλικά».

Δείτε βίντεο:

Δείτε επίσης:

Πηγή

Διαβάστε επίσης: