«Εγκαταλείπουν» ένα σκυλί για να δουν ποιος θα αποφασίσει να το υιοθετήσει. Ένας άστεγος ήταν αυτός που τον βοήθησε

July 5, 2022

«Εγκαταλείπουν» ένα σκυλί για να δουν ποιος θα αποφασίσει να το υιοθετήσει. Ένας άστεγος ήταν αυτός που τον βοήθησε



Ένα πείραμα απέδειξε ότι σχεδόν πάντα όσοι έχουν λιγότερα είναι οι πρώτοι που βοηθούν τους άλλους. Ξέρει πώς είναι να κρυώνεις στο δρόμο.Μερικές φορές περπατάμε στους δρόμους και προχωράμε στη ζωή πολύ επικεντρωμένοι στις καθημερινότητες μας. Νομίζω ότι δεν είναι περίεργο ή λάθος να επικεντρωθούμε στα πράγματα μας, ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό από καιρό σε καιρό να σταματήσουμε και να κοιτάξουμε γύρω μας, και αν μπορούμε να βοηθήσουμε ένα άτομο ή ζώο που βρίσκεται σε κίνδυνο, κάντε το.



Θυμάμαι μια φορά που ένας ντελιβεράς διέκοψε τη δουλειά του επειδή παρακολουθούσε ένα Great Dane, αλλά δυστυχώς δεν είναι όλοι έτσι. Αυτό προσπάθησε να δοκιμάσει πριν από λίγο – πολύ πριν από αυτήν την πανδημία – ένας youtuber που ονομάζεται Matt Bandeira. Ο νεαρός άφησε στιγμιαία ένα σκυλί δίπλα σε μια ειδοποίηση “Δεν μπορώ να φροντίσω το σκυλί, κάποιος να αναλάβει την ευθύνη” :

Κανένας στους δρόμους των Ηνωμένων Πολιτειών δεν σταμάτησε, έως ότου μετά από ένα λεπτό μια νεαρή γυναίκα διάβασε το μήνυμα, το χάιδεψε, πιθανότατα ένιωσε συγνώμη, αλλά στη συνέχεια συνέχισε.

Αργότερα ένας άστεγος άντρας διάβασε προσεκτικά το μήνυμα … και συνέχισε να περπατά:

Αλλά ο ίδιος άνθρωπος επέστρεψε, φέρνοντας ένα γεμιστό ζώο και λίγο φαγητό για το ζώο. Αγκαλιάζοντας και βοηθώντας τον καθώς κανείς δεν τολμούσε να κάνει.

“Έχεις όνομα; Πεινάς? Πρέπει να είσαι πολύ πεινασμένος. Βρήκα λίγο φαγητό. Αυτό δίνω στον σκύλο μου », λέει ο κύριος στο βίντεο.

Το βίντεο ξεπέρασε εύκολα ένα εκατομμύριο προβολές, στέλνοντας μας πολύ ξεκάθαρα ηθικά μηνύματα. Πρώτον, είναι άχρηστο να λυπόμαστε αν δεν πρόκειται να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι γι ‘αυτό. Δεύτερον, μερικές φορές τα άτομα με τα λιγότερα χρήματα είναι πιο πρόθυμοι να βοηθήσουν.

Ο άντρας σίγουρα ήξερε απόλυτα πώς είναι να νιώθεις το κρύο έξω στον δρόμο, οπότε δεν δίστασε να κάνει κάτι γι ‘αυτό. Δείτε το βίντεο:

Μπορούμε να μάθουμε πολλά από αυτούς που το περιμένουμε λιγότερο.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: