Οργή στη Θεσσαλονίκη: Εικόνες ντροπής από το βρώμικο διαμέρισμα με τα 16 σκυλιά σε κλουβιά

June 17, 2022

Φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ από το βρώμικο διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη, όπου μια 60χρονη κρατούσε 16 σκυλιά.



σκυλοσ-σπιτι-θεσσαλονικη

Survivor trailer 19/06: Έκτακτη ανακοίνωση Γιώργου Λιανού την Κυριακή! «Τέλος» Άρης Σοϊλέδης και Ασημίνα Χατζηανδρέου!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor trailer 19/06: Έκτακτη ανακοίνωση Γιώργου Λιανού την Κυριακή! «Τέλος» Άρης Σοϊλέδης και Ασημίνα Χατζηανδρέου!

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, μεσημβρινές ώρες χθες (16-06-2022), στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών που αφορούν σε μη τήρηση κανόνων ευζωίας και συνθηκών υγιεινής ζώων συντροφιάς, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε διαμέρισμα στην περιοχή της Τούμπας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τούμπας – Τριανδρίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

σκυλοσ-σπιτι-θεσσαλονικη

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνελήφθη 60χρονη Ελληνίδα σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην ευζωία των ζώων συντροφιάς, ενώ βεβαιώθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα. Κατά τον έλεγχο, εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του διαμερίσματος 16 σκυλιά (τόσο σε κλουβιά όσο και εκτός αυτών), ενώ η γενικότερη εικόνα που παρουσίαζαν οι χώροι της οικίας ήταν ιδιαίτερα ρυπαρή.

σκυλοσ-σπιτι-θεσσαλονικη

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

Ενδεικτικά, αναδυόταν δυσοσμία, αιωρούνταν έντομα σε όλους τους χώρους και υπήρχαν ακαθαρσίες, τόσο στους εσωτερικούς χώρους, όσο και σε εξωτερικό χώρο (μπαλκόνι). Επίσης, σημειώνεται ότι οι χώροι του διαμερίσματος δεν επαρκούσαν ώστε τα ζώα να πραγματοποιούν κινήσεις προσαρμοσμένες στον φυσικό τρόπο διαβίωσής τους, ενώ τα κλουβιά όπου βρίσκονταν μερικά εξ αυτών ήταν μικρά σε μέγεθος.

σκυλοσ-σπιτι-θεσσαλονικη

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

σκυλοσ-σπιτι-θεσσαλονικη

Θρίλερ στον Αλμυρό Βόλου: Αδέσποτα σκυλιά δάγκωσαν τρεις γυναίκες

Επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκύλων δέχτηκαν σήμερα το πρωί τρεις γυναίκες, στην περιοχή πίσω από το ΚΤΕΛ Αλμυρού. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας, στις δύο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και η τρίτη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με αρκετά δαγκώματα στα χέρια και στα πόδια.

Δείτε επίσης: Άκουσε ουρλιαχτά και έτρεξε να μάθει τι γίνεται: Είδε ένα αγριεμένο σκυλί, ένα δηλητηριώδες φίδι και ένα τρομαγμένο παιδί!

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, στις 7.20 το πρωί στο Κ.Υ. Αλμυρού πήγε μια γυναίκα με δάγκωμα στο πόδι και λίγο αργότερα μια δεύτερη επίσης με δάγκωμα. Και στις δύο περιπτώσεις έγινε καθαρισμός, παροχή πρώτων βοηθειών και αφού δόθηκαν οδηγίες αποχώρησαν για τα σπίτια τους.

Για την περίπτωση της τρίτης γυναίκας, που έφρασε στο Κ.Υ. στις 7.40 το πρωί, με τη συνδρομή εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αλμυρού. Εκεί διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα έφερε αρκετά δαγκώματα σκύλων στα πόδια και στα χέρια, της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τη μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου.

Επειδή το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Αλμυρού βρισκόταν σε διακομιδή άλλου περιστατικού, άλλο ασθενοφόρο ξεκίνησε από Βόλο και μετέφερε τη γυναίκα στο Νοσοκομείο, για να νοσηλευτεί.

Κάτοικοι του Αλμυρού καταγγέλλουν ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά είναι μεγάλο, κάτι που δείχνει ο τραυματισμός των τριών γυναικών και ζητούν από τον Δήμο, που είναι η αρμόδια αρχή να πάρει μέτρα, γιατί η κατάσταση είναι επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα ανυποψίαστων πολιτών.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: