Ταξίδεψε Ιταλία… μένοντας Αθήνα: Που να φας, τι να διαβάσεις και από που να ψωνίσεις

June 6, 2022

Η Ελλάδα είναι πράγματι μία από τις ομορφότερες χώρες, ωστόσο είναι ενδιαφέρων να γνωρίζουμε καινούργιους πολιτισμούς, διαφορετικά μέρη και κουλτούρες.



Πολλοί είναι αυτοί μάλιστα, που έλκονται από συγκεκριμένες κουλτούρες και χώρες, τους αρέσει η κουζίνα τους, η λογοτεχνία τους, ο τρόπος ζωή τους.

Survivor spoiler 06/06: Μακελειό στο Survivor 5 με Σοϊλέδη και Σχίζα! «Πλακώθηκαν» και έτρεξαν όλοι να τους σταματήσουν

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 06/06: Μακελειό στο Survivor 5 με Σοϊλέδη και Σχίζα! «Πλακώθηκαν» και έτρεξαν όλοι να τους σταματήσουν

Αν θέλεις να νιώσεις Ιταλίδα ή Ιταλός, έστω για μια μέρα και να νιώσεις ότι ταξιδεύεις στην Ιταλία, ακόμα και χωρίς να φτιάξεις βαλίτσα και να μπεις στο αεροπλάνο, το Athensmagazine.gr, σου δίνει έναν πλήρες οδηγό για να το πετύχεις.

Με την ευκαιρία δες εδώ πως θα φτιάξεις αυθεντικά ιταλικά μακαρόνια.

Πού θα φας;

Το πρώτο πράγμα που μπορεί να σε ταξιδέψει σε μία άλλη χώρα, είναι αδιαμφησβήτητα η κουζίνα. Η γεύση έχει τη δύναμη να σε μαγέψει και να σε μεταφέρει...εν προκειμένω... στην Ιταλία.

Trattoria Capanna - Πλουτάρχου 38, Αθήνα

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

Αυθεντικά ιταλικά πιάτα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Capanna - Trattoria Pizzeria (@trattoriacapanna)

Facce Strane - Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 5-7

Ιταλική κουζίνα με μικρές παρεκκλίσεις από τις κλασικές συνταγές. Το πρωί και το μεσημέρι ετοιμάζουν περί τα 14 διαφορετικά κρύα πανίνι και καφέ για τους εργαζόμενους της περιοχής και τους περαστικούς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FacceStrane (@faccestraneathens)

Ortigia - Εχίνου 1 &, Ελαιών, Κηφισιά

Μία από τις καλύτερες επιλογές για ιταλικό στην Αθήνα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ortigia (@ortigiaresto)

Πού θα ψωνίσεις;

Da Michele - Λεωφόρος Μαραθώνος 61, Άνοιξη

Η Osteria Trattoria da Michele λειτουργεί στην Άνοιξη και είναι ένα ιταλικό παντοπωλείο-εστιατόριο στα πρότυπα της ιταλικής μπακαλοταβέρνας ή οστερίας. Προσούτο με πεπόνι, Vitello tonnato, burrata με προσούτο είναι μόνο μερικά από τα όσα πωλούνται στο μαγαζί.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michele Silletti (@osteria_trattoria_da_michele)

Βenito - Θέτιδος 22, Παλαιό Φάληρο

Το Benito λειτουργεί από το 1993 και είναι ένα ιταλικό delicatessen με παραδοσιακά ιταλικά προϊόντα. Στα ψυγεία υπάρχει ποικιλία τυριών και αλλαντικών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Benito Delicatessen (@benito_delicatessen)

Culpa Deli - Λαθέας 61, Αχαρνές

Ένας πραγματικός παράδεισος ιταλικών γεύσεων και προϊόντων αποκλειστικά δικής τους εισαγωγής, τρούφες σε κάθε πιθανή μορφή, μεγάλη ποικιλία σε φρέσκα και ξηρά ζυμαρικά και πολλά άλλα.

Τι θα διαβάσεις;

Για να μπεις περισσότερο στο mood Ιταλία, μπορείς να διαβάσεις ένα βιβλίο του Ουμπέρτο Έκο, ενός από τους πιο διάσημους λογοτέχνες, φιλοσόφους, μυθιστοριογράφους της χώρας.

Σου προτείνουμε να διαβάσεις το "Όνομα του Ρόδου" (ιταλ: Il nome della rosa). Είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Ουμπέρτο Έκο. Μετά από αρκετή επεξεργασία εκδόθηκε στην Ιταλία το 1980 (εκδόσεις Bompiani), η επιτυχία του δε ήταν τόση που το 1983 μεταφράστηκε στα Αγγλικά, ενώ το 1986 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Ζαν-Ζακ Ανό. Το έργο έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Γίνε Ιτάλος για μια μέρα: Που να φας, τι να διαβάσεις και από που να ψωνίσεις

Βρες το βιβλίο εδώ σε καλή τιμή

Υπόθεση

Το μυθιστόρημα μεταφέρει τον αναγνώστη σε ένα ιταλικό μοναστήρι των Βενεδικτίνων και, γύρω από την αναζήτηση ενός χειρογράφου του Αριστοτέλη, αναπτύσσεται η πλοκή του, με φόνους, άνομες σχέσεις μεταξύ μοναχών και το κυνήγι των αιρετικών εν έτει 1327. Το όλο έργο παρουσιάζεται ως καταγραφή των αναμνήσεων ενός γηραιού βενεδικτίνου μοναχού, του αδελφού Άντσο (Adso) της Μελκ, ο οποίος έζησε τα περιγραφόμενα γεγονότα ως νεαρός δόκιμος μοναχός. Κεντρικό πρόσωπο στο έργο είναι ο αδελφός Γουλιέλμος της Μπάσκερβιλ, ο οποίος είναι φανταστικό πρόσωπο, υποκαθιστώντας, σύμφωνα με τον συγγραφέα, τον Γουλιέλμο Όκαμ. Στο έργο εμπλέκονται τόσο φανταστικά όσο και ιστορικά πρόσωπα, όπως ο ιεροεξεταστής Μπερνάρντο Γκι και ο μοναχός Ουμπερτίνο της Καζάλε.

Μέσα από αυτό το έργο ο Έκο βρίσκει την ευκαιρία να κάνει μια εκτενή παρουσίαση της Σχολαστικής Μεθόδου, η οποία κυριαρχούσε στη μεσαιωνική σκέψη. Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι στο έργο αυτό του Έκο γίνεται εκτενής αναφορά σε πρόσωπα όπως ο Φραγκίσκος της Ασίζης, ο Ρογήρος Βάκων και ο Άγιος Θωμάς Ακινάτης, άνθρωποι που υπήρξαν όλοι στο παρελθόν μελετητές και υποστηρικτές του Σχολαστικισμού. Ταυτόχρονα, όμως, αυτά τα πρόσωπα υπήρξαν και άτομα με τα οποία ο Έκο ασχολήθηκε και σε ακαδημαϊκό επίπεδο με τα έργα και τις ιδέες τους, ιδιαίτερα στην περίπτωση του Θωμά Ακινάτη, συνδυάζοντας έτσι με αριστουργηματικό τρόπο την επιστημονική με τη λογοτεχνική εργασία του.

Κάτσε αναπαυτικά, φτιάξε ένα μεζεδάκι με ιταλικές γεύσεις, διάβασε το βιβλίο σου και νιώσε ότι μεταφέρεσαι στην Ιταλία.

Τι ταινία θα δεις;

Αν δεν είσαι τόσο του βιβλίου τότε μπορείς να απολαύσεις μία ταινία που θα σε μεταφέρει στην Ιταλία. Αν θέλεις να νιώσεις ότι βρίσκεσαι στην Ιταλία, να μαγευτείς από τα τοπία και να ονειρευτείς, τότε μία είναι η ταινία που πρέπει οπωσδήποτε να δεις... "Γράμματα στην Ιουλιέτα".

Υπόθεση

Όταν μια νεαρή Αμερικανίδα ταξιδεύει στη Βερόνα, πόλη όπου αναπτύχθηκε το ειδύλλιο του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, γίνεται μέλος μιας ομάδας εθελοντών, που σκοπός της είναι να απαντά σε γράμματα - προς την Ιουλιέτα - όσων αναζητούν συμβουλές σχετικά με τον έρωτα. Αφού απαντά σε ένα γράμμα που χρονολογείται από το 1951, εμπνέει τη γυναίκα που το έγραψε να ταξιδέψει ως την Ιταλία για να βρει τη χαμένη για χρόνια αγάπη της. Αυτό θα είναι η αρχή μιας αλυσίδας γεγονότων, που θα φέρει τον έρωτα στις ζωές των δύο αυτών γυναικών, όπως δεν τον είχαν ποτέ φανταστεί.

Δες το trailer

Σφράγισε την αγάπη σου

Το θρυλικό έργο του Σαίξπηρ "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", ίσως το πιο ρομαντικό που γράφτηκε ποτέ, διαδραματίζεται στη Βερόνα. Φυσικά σε αυτή την πόλη ο έρωτας είναι διάχυτος... ραβασάκια κολλημένα με τσίχλες, γκράφιτι, καρδούλες και κλειδαριές, από ζευγάρια που θέλησαν να κλειδώσουν τον έρωτα τους είναι παντού.

Σφράγισε και εσύ τον έρωτα σου στην Αθήνα, στην Γέφυρα της Αγάπης στο δεύτερο γεφυράκι στο κανάλι του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: