Σκύλος Περπατά Καθημερινά 6 Χιλιόμετρα Στην Πόλη Για Να Δει Όλους Τους Γείτονες

May 12, 2022

Σκύλος Περπατά Καθημερινά 6 Χιλιόμετρα Στην Πόλη Για Να Δει Όλους Τους Γείτονες



Σκύλος Περπατά Καθημερινά 6 Χιλιόμετρα Στην Πόλη Για Να Δει Όλους Τους Γείτονες

Γνωρίστε τον Bruno, έναν Αμερικανό σκύλο που περπατά έξι χιλιόμετρα κάθε μέρα στην πόλη. Ο Μπρούνο είναι ένας σκύλος που έχει γίνει ήδη η επίσημη μασκότ του Λόνγκβιλ της Μινεσότα (βόρειες ΗΠΑ).



Καθημερινά, φεύγει από το σπίτι του, στην εξοχή, και περπατά στο κέντρο της μικρής πόλης, όπου όλοι οι κάτοικοι συναντούν το γούνινο και περιμένουν την καθημερινή επίσκεψη.

Είναι ένα ρουστίκ και βαρύ σκυλί, του οποίου η φιγούρα εμφανίζεται στον αυτοκινητόδρομο 84, τον δρόμο που διασχίζει το Λόνγκβιλ προς τα σύνορα με τον Καναδά, τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας. Η Σάρον Ράουζ, ρεσεψιονίστ σε μεσιτικό γραφείο στην πόλη, βλέπει τον Μπρούνο κάθε μέρα μόλις φτάνει στο γραφείο.

Πήγαινε έλα

Σύμφωνα με τη Σαρόν, αυτή ήταν η ρουτίνα του Μπρούνο τα τελευταία χρόνια. Στο κτηματομεσιτικό γραφείο έχει καθημερινά ραντεβού με τον σκύλο, το οποίο φαίνεται μέσα από τους γυάλινους τοίχους του γραφείου.

Σε μια συνέντευξη στο Kare 11, έναν τηλεοπτικό σταθμό της Μινεσότα, η ρεσεψιονίστ αστειεύτηκε: «Όλοι γνωρίζουν τον Μπρούνο στο Λόνγκβιλ. Μπορεί να μην γνωρίζετε τους ντόπιους, αλλά σίγουρα θα γνωρίζετε τον σκύλο».

Τα τελευταία 12 χρόνια, η ρουτίνα του Μπρούνο είναι έτσι: περπατά σχεδόν 6,5 χιλιόμετρα καθημερινά, από τη φάρμα όπου ζει με την ανθρώπινη οικογένειά του, μέχρι το κέντρο της μικρής πόλης. Περπατάει στο Λόνγκβιλ μερικές φορές, σαν να χαιρετάει τους ντόπιους, που ήδη συνηθίζουν να επισκέπτονται.

Λίγο αργότερα, ο Μπρούνο επιστρέφει στο σπίτι, αυτή τη φορά σε μια βόλτα: πηδά στη θέση του συνοδηγού του οικογενειακού αυτοκινήτου, το οποίο πρέπει πάντα να ταξιδεύει στο κέντρο της πόλης. Η Debbie και ο Larry LaValle πάντα «μαζεύουν» το γούνινο όταν είναι ώρα να επιστρέψουν.

Στα πρώτα ταξίδια στο κέντρο, ο Λάρι φοβόταν, γιατί ο σκύλος περπατώντας έφτασε μόλις πέντε λεπτά πριν το αυτοκίνητο. Ο κηδεμόνας του εργάζεται συλλέγοντας σκουπίδια στον αυτοκινητόδρομο 84 και κάνει πολλές στάσεις στη διαδρομή. Ο Μπρούνο συνήθισε να ακολουθεί τη συλλογή.

Ο Μπρούνο μπήκε στην οικογένεια LaValle επίσης με τρόπο «στο δρόμο»: ένας άντρας πλησίασε το σπίτι, με ένα κουτάβι στην αγκαλιά του, και είπε στον Larry: «Βρήκα τον σκύλο σου να περιφέρεται μόνος του στο δρόμο».

Ο ιδιοκτήτης σκέφτηκε από μέσα του: «Λοιπόν, δεν έχω σκύλο». Αλλά κοιτάζοντας τα σταθερά, ανήσυχα μάτια του Μπρούνο, ο Λάρι μόλις ευχαρίστησε τον περαστικό και πήρε το νέο κατοικίδιο. Αυτή ήταν η αρχή των πάντων.

Το ζευγάρι LaValle πιστεύει ότι ο Bruno εγκαταλείφθηκε στο δρόμο. Είναι σκύλος μεικτής ράτσας και πιθανότατα ήταν μέρος μιας απρογραμμάτιστης γέννας. Πετάχτηκε στο δρόμο, βρήκε τελικά μια στοργική και φιλόξενη οικογένεια. «Αυτή ήταν η αρχή όλων», αστειεύεται ο Larry.

Από τότε, παρά το γεγονός ότι έχει ένα αγαπημένο σπίτι, ο Bruno δεν σταμάτησε ποτέ να βγαίνει στο δρόμο. Κάθε μέρα, περπατά χιλιόμετρα στην άκρη του δρόμου προς το Λόνγκβιλ. Η πόλη έχει λιγότερους από 200 κατοίκους και ως εκ τούτου όλοι γνωρίζουν τον σκύλο.

Κάθε μέρα, ο Μπρούνο επισκέπτεται την πόλη και κάνει στάσεις στο δημαρχείο, τη βιβλιοθήκη, το παγωτατζίδικο και το παντοπωλείο, όπου οι υπάλληλοι κρατούν υπολείμματα κρέατος για να προσφέρουν στον σκύλο. Χαιρετάει όλους τους γείτονες και δεν βιάζεται να γυρίσει σπίτι.

Ο Bruno είναι επίσης τακτικός στην Longville real estate, η οποία ασχολείται με ακίνητα και αγροκτήματα στην περιοχή, η οποία παράγει σόγια, σιτάρι και είναι ένας από τους κύριους προμηθευτές γαλακτοκομικών προϊόντων στις ΗΠΑ. Ο σκύλος φαίνεται να είναι περίεργος να συναντήσει όσους ενδιαφέρονται να εγκατασταθούν σε αυτήν την περιοχή του βορρά της πολιτείας.

Όταν υιοθετήθηκε ο Μπρούνο, οι κηδεμόνες του προσπάθησαν να τον κρατήσουν στο σπίτι, για να τον αποτρέψουν από το να τραπεί σε φυγή ή ένα ατύχημα στο δρόμο. Ο σκύλος ήταν δεμένος με αλυσίδες, αλλά οι LaValles κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η στάση ήταν πολύ επιθετική και επιβλαβής για την ισορροπία του ζώου.

Ο Λάρι είπε στο Κάρε 11 ότι προσπάθησαν να τον κρατήσουν σε έναν κλειστό χώρο πίσω από το σπίτι, αλλά ο Μπρούνο γινόταν όλο και πιο λυπημένος και ανήσυχος. Η ιδέα να τον κρατήσουν από την πύλη εισόδου επίσης δεν λειτούργησε: ο σκύλος σχεδόν κρεμάστηκε σε μια προσπάθεια να ελευθερωθεί από τις αλυσίδες.

Το μνημείο προς τιμή του Μπρούνο.

Στην πόλη όλοι έχουν ήδη συνηθίσει τα πηγαινοερχόμενα του σκύλου. Οι νεοφερμένοι, ωστόσο, ανησυχούν. Μερικοί έχουν ήδη κλειδώσει το ζώο στο σπίτι, περιμένοντας να το πάρουν οι κηδεμόνες του και σχεδόν όλοι είναι έκπληκτοι όταν μαθαίνουν ότι ο Μπρούνο έχει συνηθίσει τις βόλτες και μπορεί να μείνει μόνος.

Ο σκύλος είναι διασημότητα στη μικρή πόλη και μάλιστα είχε και δικές του σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα, που δημιούργησαν οι κάτοικοι. Ο Μπρούνο είναι αρκετά περιποιημένος και παίρνει σνακ και παιχνίδια σχεδόν σε κάθε επίσκεψη.

Τώρα, όμως, με την ηλικία, ο Μπρούνο δυσκολεύεται περισσότερο στις βόλτες. Οι κάτοικοι λένε ότι δεν αποκλείεται να τον δουν να κάνει μερικά βήματα, γρυλίζοντας και κουρασμένος και ξαπλωμένος στο δρόμο. Ακόμα κι έτσι, φαίνεται αποφασισμένος να συνεχίσει να «επιθεωρεί» τους δρόμους του Λόνγκβιλ.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: