ΠΑΟΚ-Μαρσέιγ 0-1: Κρίμα… – Sports

April 15, 2022

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε μέχρι το τέλος, εξάντλησε κάθε του πιθανότητα απέναντι στη Μαρσέιγ, αλλά έπεσε πάνω σε έναν φοβερό Στιβ Μανταντά κι ένα… παιδικό λάθος στην άμυνά του στο πρώτο ημίχρονο έφτασε στους Φωκαείς, ώστε να πετύχουν το μόνο γκολ της αναμέτρησης με τον Παγιέ και να «σφραγίσουν» την πρόκριση στην Τούμπα με 1-0, για να αποχαιρετήσει ο «Δικέφαλος του Βορρά» το Europa Conference League, μην μπορώντας να ανατρέψει το 2-1 του Βελοντρόμ.



Έτσι η γαλλική ομάδα πήρε το εισιτήριο και πλέον θα αντιμετωπίσει τη Φέγενορντ στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Survivor spoiler 14/04: «Σεισμός» στο Survivor 5 - «Τριπλή» οικειοθελής αποχώρηση Σοϊλέδη, Τάκη και Μαρτίκα!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 14/04: «Σεισμός» στο Survivor 5 - «Τριπλή» οικειοθελής αποχώρηση Σοϊλέδη, Τάκη και Μαρτίκα!

Το ματς

Ο Λουτσέσκου έστησε την ενδεκάδα με το κλασικό 4-2-3-1 και με πιο επιθετικό σχήμα, προκειμένου να κυνηγήσει την ανατροπή του εις βάρος του 2-1 από το πρώτο ματς. Την εστία υπερασπίστηκε ο Πασχαλάκης με τετράδα στην άμυνα τους Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο και Λύρατζη, από αριστερά προς δεξιά. Στα χαφ αγωνίστηκε ο Κούρτιτς, έχοντας στο πλευρό του τον Αουγκούστο, με τον Τσιγγάρα σε έναν πιο προωθημένο ρόλο. Στα άκρα της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν οι Μπίσεσβαρ - Ζίβκοβιτς, με τον Άκπομ στην κορυφή. Από την πλευρά της, η Μαρσέιγ παρτάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας τους Μπακαμπού στην επίθεση και τον Παγιέ σε ελεύθερο ρόλο.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (Σίντκλεϊ), Λύρατζης, Κούρτιτς, Αουγκούστο, Τσιγγάρας (Μιτρίτσα), Α. Ζίβκοβιτς (Μούργκ), Μπίσεσβαρ(Σβαμπ), Άκπομ (Τσόλακ).

Μαρσέιγ: Μανταντά, Ρονζιέ, Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ, Πέρες, Λιρόλα, Γκεντουζί, Γκέιγ, Αρίτ, Μπακαμπού (Ουντέ), Παγιέ.

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

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η Τούμπα πήρε φωτιά. Αυτή η εκρηκτική ατμόσφαιρα επηρέασε πολύ το παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ο οποίος σαν ηφαίστειο που ξεσπά μπήκε στο ματς για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να διεκδικήσει την πρόκριση. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έβαλε κάτω τη μπάλα και πίεσε ψηλά τη γαλλική ομάδα, η οποία δέχτηκε ένα ασφυκτικό ξεκίνημα από τους «ασπρόμαυρους».

Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 5', όταν ο Τσιγγάρας απέτυχε μέσα στη μικρή περιοχή, να βάλει καλά το πόδι και να μετουσιώσει την προβολή σε γκολ στο γύρισμα του Βιεϊρίνια. Πέντε λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πολύ κοντά στο 1-0 και μάλιστα με διπλή ευκαιρία. Ο Μανταντά όμως εμφάνισε εξαιρετικά αντανακλαστικά. Πρώτα απέκρουσε με το πόδι το συρτό σουτ του Άκπομ και στο κόρνερ που ακολούθησε απέκρουσε την κεφαλιά του Κρέσπο.

Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ισορροπούν και να βγαίνουν περισσότερο πάνω από τη σέντρα, αφού βρήκαν τα πατήματά τους στο βρεγμένο τερέν της Τούμπας, το οποίο δεν άφηνε τους Μαρσεγέζους να ξεδιπλώσουν τις τεχνικές τους αρετές. Η πρώτη επικίνδυνη φάση ήταν από στημένη μπάλα στο 23', όπου επενέβη με γροθιές ο Πασχαλάκης. Τρία λεπτά αργότερα όμως οι φιλοξενούμενοι έδειξαν για τα καλά στους παίκτες του Λουτσέσκου, ότι ο ενθουσιασμός του πρώτου 15λεπτου δεν είναι αρκετός για να «κλέψει» το εισιτήριο της πρόκρισης.

Χρειάζεται συγκέντρωση, προσήλωση στην τακτική και φυσικά τύχη. Αυτήν τη φορά την είχε με το μέρος του ο ΠΑΟΚ. Μετά από μία ακίνδυνη μπαλιά, ο Ίνγκασον πήγε άσχημα στην μπάλα και λίγο έλειψε να την στείλει στα δίχτυα του Πασχαλάκη με τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι. Στο 34' οι γηπεδούχοι πλήρωσαν την έλλειψη προσοχής.

Ένα σοβαρό λάθος του Κρέσπο, στο 34', δεν έμεινε ανεκμετάλλευτο από τους Μασσαλούς. Ο Γκεντουζί πάσαρε στον Παγέ που έκανε το 0-1 και έβαλε φωτιά σε Μασσαλία και Νέα Φιλαδέλφεια, για να μην ξεχνάμε, ότι υπάρχει αδελφοποίηση των Ultras των Γάλλων με τους οργανωμένους της ΑΕΚ.

Παρά το μούδιασμα ο ΠΑΟΚ άρχισε να δείχνει σημάδια, ότι δεν πρόκειται να παρατήσει το ματς. Αυτό φανέρωσε η προσπάθεια του Ζίβκοβιτς στο 39', όταν έπιασε ένα ξερό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα πήρε φάλτσα και έφυγε δίπλα από το δεξί παραθυράκι του Μανταντά, που ήταν μία φάση που έκανε τη «Θύρα 4» να ανεβάσει περισσότερο τα ντεσιμπέλ, προκειμένου να τονώσει την ψυχολογία των «ασπρόμαυρων».

Στο 41' ο Λύρατζης με διαγώνιο σουτ χωρίς πολλή δύναμη έδωσε την ευκαιρία στον Μανταντά να ανεβάσει τα στατιστικά του με μία εύκολη επέμβαση. Ένα λεπτό πριν το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου έσπασαν πραγματικά καρδιές. Σε μία φάση διαρκείας στα καρέ της Μαρσέιγ, ο Άκπομ βρέθηκε σε ιδανικό σημείο αλλά σούταρε πάνω στον Κρέσπο που εξελίχθηκε σε αρνητικός πρωταγωνιστής και σε εκείνη τη χρονική συγκυρία.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ πέρασε δύσκολες στιγμές. Στο 48' ο Μακαμπού έπιασε ένα επικίνδυνο βολέ που αν έμπαινε θα μιλάγαμε για γκολάρα, ενώ στο 53' ο Πασχαλάκης έκανε επέμβαση σε σουτ του Γκέιγ, ενώ έξι λεπτά αργότερα, παραλίγο να μπει αυτογκόλ το οποίο έσωσε ο Ίνγκασον. Η ελληνική ομάδα παρότι έχασε τον αρχηγό της, τον Βιεϊρίνια που αντιμετώπισε πρόβλημα στον αστράγαλο και βγήκε με αμαξίδιο εκτός γηπέδου, άρχισε να αναθαρρεί, με τον Λουτσέσκου να αλλάζει την κορυφή της επίθεσής του με τον Τσόλακ αντί του Άκπομ.

Στο 70' οι Θεσσαλονικείς είχαν μία πολύ καλή στιγμή σε σουτ του Ζίβκοβιτς που θα έμπαινε, αν δεν ήταν εκεί ο Μανταντά, ο οποίος με νέα σπουδαία επέμβαση αναθέρμανε τις εντυπώσεις που έδωσε στο πρώτο ημίχρονο, όπου έδειξε σαφή διάθεση να κατεβάσει ρολλά. Η ευκαιρία που χάθηκε, δε, στο 83' έκανε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να τραβούν τα μαλλιά τους. Ύστερα από τραγικό λάθος στην άμυνα της Μαρσέιγ, ο Τσόλακ έγινε αποδέκτης τη μπάλα, βγήκε ενώπιος ενωπίω με τον Μανταντά, αλλά σημάδεψε εκτός εστίας, όταν σε παρόμοιας σημασίας λάθος, του Κρέσπο στο πρώτο μέρος, δεν πέρασε ανεκμετάλλευτο από τους Γάλλους.

Στο 89' ο Μανταντά έκανε τεράστια επέμβαση στο σουτ του Μιτρίτσα, ενώ στο ίδιο χρονικό σημείο το σουτ του Αουγκούστο πέρασε άουτ, σε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία. Έτσι παρέμεινε το 1-0 υπέρ της Μαρσέιγ, η οποία και πανηγύρισε μεγάλη πρόκριση μέσα στην κατάμεστη Τούμπα.

Πηγή: Sportdog.gr

Διαβάστε επίσης: