Παναγιούλα Στεφανιδάκη: Η υπεραιωνόβια γιαγιά είναι 107 ετών με 140 εγγόνια, δισέγγονα και τρισέγγονα

June 20, 2021

Παναγιούλα Στεφανιδάκη: Η υπεραιωνόβια γιαγιά είναι 107 ετών με 140 εγγόνια, δισέγγονα και τρισέγγονα





Παναγιούλα Στεφανιδάκη: Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφατου Ληξιαρχείου Καλύμνου, γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 1914. Σε 4 περίπου μήνες θα κλείσει τα 107 και μπαίνει στα 108.

Παναγιούλα Στεφανιδάκη: Η ιστορία μια Ελληνίδας γιαγιάς

Είναι κόρη του Χρήστου και της Θεμελίνας. Η κυρία Παναγιούλα είναι η γηραιότερη Καλυμνιά και συγκαταλέγεται στις γηραιότερες Ελληνίδες. Γεννήθηκε στην Κάλυμνο τρεις μήνες μετά την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου πολέμου. Στις 23 Δεκεμβρίου του 1935, όταν ήταν 21 ετών παντρεύτηκε τον Μιχαήλ Στεφανιδάκη, Μικρασιάτη που γεννήθηκε στην Αλικαρνασσό από Κρητικό πατέρα και μητέρα Κώα.

Το ζευγάρι απέκτησε συνολικά δέκα παιδιά, πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια: τον Νικόλα, τον Χρήστο, τον Παντελή, τον Γιάννη και τον Κώστα , τη Θεμελίνα, τη Σεβαστή, την Αγγελική, τη Γεωργία και τη Μαρία. Επίσης, έχει 44 εγγόνια, 91 δισέγγονα και 5 τρισέγγονα. Τα παιδιά της κυρίας Παναγιούλας ξενιτευτήκαν στην Αυστραλία, εκείνη όμως και ο σύζυγός της έμειναν στην Κάλυμνο. Έκαναν κάποια ταξίδια για να τα επισκεφθούν.

Παναγιούλα Στεφανιδάκη

Παναγιούλα Στεφανιδάκη

Παναγιούλα Στεφανιδάκη: Είναι μία από τις γηραιότερες Ελληνίδες

Πριν από 3 χρόνια και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2018, η μικρή κόρη της κυρίας Παναγιούλας, Μαρία Στεφανιδάκη, επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά της. Έτσι, η γιαγιά ζει πλέον μαζί τους στην Κέρκυρα, στο σπίτι όπου διαμένουν. Από τα 10 παιδιά της κυρίας Παναγιούλας, τα δύο δεν βρίσκονται εν ζωή, τα τέσσερα μένουν στην Αυστραλία, τα δύο στην Κάλυμνο, ένα στην Κω και η Μαρία που είναι η μικρότερη στην Κέρκυρα.

Παναγιούλα Στεφανιδάκη

Πηγή: i-diakopes.gr

Διαβάστε επίσης: