Κυριάκος Μητσοτάκης: Σκέψεις για μήνυμα στον ελληνικό λαό τις επόμενες μέρες – Τα σενάρια για το Πάσχα

April 21, 2021



Κυριάκος Μητσοτάκης: Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο για μήνυμα του Πρωθυπουργού προς τους Έλληνες τις επόμενες μέρες. Στο μήνυμα αυτό, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει για τον εορτασμό του Πάσχα και για την χαλάρωση των μέτρων μετά τις 4 Μαΐου.



Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο «οδικός χάρτης» της κυβέρνησης

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πηγές, επόμενος στόχος στον «οδικό χάρτη» της κυβέρνησης για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, είναι να ανοίξει πρώτα η εστίαση, εφόσον φυσικά αυτό είναι εφικτό από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Σειρά έχουν τα σχολεία και στο τέλος οι διαπεριφερειακές μετακίνησεις.

Τα πιθανά σενάρια για το Πάσχα

Το σίγουρο είναι πως φέτος θα κάνουμε Πάσχα στις πόλεις και όχι στο χωριό. Η κυβέρνηση όμως, εξετάσει ενδεχόμενα χαλάρωσης για το τριήμερο του Πάσχα. Ειδικότερα, υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Δηλαδή, τα σενάρια κάνουν λόγο για παράταση της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών, για μετά τις 21:00 το βράδυ, κατά τις ημέρες των γιορών. Τα μέτρα για το πασχαλινό τραπέζι αναμένεται να είναι παρόμοια με εκείνα των Χριστουγέννων, δηλαδή με μία οικογένεια ακόμα και όχι πάνω από εννέα άτομα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: