Ούτε το Πάσχα η εστίαση: «Όταν ανοίξει ο τουρισμός, θα ανοίξει και η εστίαση»

April 9, 2021

Ούτε το Πάσχα η εστίαση: «Όταν ανοίξει ο τουρισμός, θα ανοίξει και η εστίαση»





Στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, για το άνοιγμα της εστίασης αλλά και τον τρόπο λειτουργείας των καταστημάτων λιανεμπορίου.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι πριν τα μέσα Μαΐου δεν μπορεί να υπάρχει άνοιγμα της εστίασης, η οποία θα έχει σημείο επανεκκίνησης παράλληλα με αυτό του τουρισμού.


Αρχικά τόνισε ότι βρισκόμαστε στις 3-4 τελευταίες εβδομάδες της πανδημίας και τουλάχιστον για έναν μήνα το λιανεμπόριο θα λειτουργεί όπως στα ξεκίνημά του αυτές τις 3 ημέρες που βρίσκεται σε εφαρμογή το άνοιγμά του με click away.

«Σε κάθε περίπτωση, όλο τον Απρίλιο τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με τα ισχύοντα μέτρα, δηλαδή με το SMS στο 13032 και τα ραντεβού είτε με τη μέθοδο του click away είτε με το click in shop. Είμαστε στις τελευταίες 3-4 εβδομάδες της πανδημίας, ξέραμε από την αρχή ότι η κορύφωση της πανδημίας στην Ευρώπη θα ήταν το διάστημα 15 Μαρτίου-15 Απριλίου. Τον Απρίλιο τα μαγαζιά θα λειτουργούν, όπως λειτουργούν σήμερα».

«Εμείς δουλεύουμε ώστε στις αρχές Μαΐου να είμαστε έτοιμοι για την επανεκκίνηση. Θα ήταν πάρα πολύ καλό και για την τουριστική μας βιομηχανία, όταν θα ανοίξει ο τουρισμός να ανοίξουν και τα εστιατόρια», συμπλήρωσε ο υπουργός.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: