Στάνκογλου: Η αιχμηρή ανάρτηση για τις εξελίξεις στο χώρο του θεάτρου

February 20, 2021Με μια αιχμηρή ανάρτηση στα social media ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου.Η ανάρτηση του Γιάννη Στάνκογλου έρχεται  μετά τις δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, αλλά και την τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στο MEGA, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στάνκογλου ανέφερε πως, «η υποκριτική περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα δεξιοτήτων, συμπεριλαμβανομένων της αρκετά ανεπτυγμένης φαντασίας, της συναισθηματικής ευχέρειας, της έκφρασης του σώματος, της καθαρότητας του λόγου και της δυνατότητας ερμηνείας του δράματος. Η υποκριτική απαιτεί επίσης την ικανότητα του ηθοποιού να χρησιμοποιεί διαλέκτους, τόνους, αυτοσχεδιασμό, παρατήρηση και εξομοίωση καθώς και μιμητισμό».

«Ηθοποιοί εκπαιδεύονται εκτεταμένα σε εξειδικευμένα προγράμματα ή σε σχολές για να αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες. Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών ηθοποιών έχει λάβει μια μεγάλης διάρκειας εκπαίδευση. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ηθοποιοί έχουν συχνά αρκετούς δασκάλους και καθηγητές προκειμένου να λάβουν ένα πλήρες φάσμα εκπαίδευσης, η οποία περιλαμβάνει το τραγούδι, την σκηνική παρουσία, τις τεχνικές ακρόασης και την δράση μπροστά στην κάμερα» πρόσθεσε ο δημοφιλής ηθοποιός.

Μάλιστα, στο τέλος της ανάρτησης ο Γιάννης Στάνκογλου αναρωτήθηκε με νόημα: «Λέτε να τα είχε όλα αυτά;;;;….»


Πηγή

Διαβάστε επίσης: