Ελλάδα VS Τουρκία: Ποια έχει πιο ισχυρό Πολεμικό Ναυτικό; Οι μεγάλες διαφορές που δείχνουν την αλήθεια

February 20, 2021

Ελλάδα VS Τουρκία: Ποια έχει πιο ισχυρό Πολεμικό Ναυτικό; Οι μεγάλες διαφορές που δείχνουν την αλήθεια





«Εφιάλτης» των Τούρκων ο ελληνικός Στόλος – Πώς το Πολεμικό μας Ναυτικό απέδειξε επί του πεδίου ότι η ελληνική ναυτοσύνη είναι ανώτερη από κάθε αριθμητική υπεροχή των Τούρκων – Ποιο είναι το πανίσχυρο όπλο του Στόλου μας που «τρέμει» ο Ερντογάν.

Παρά τις αλλεπάλληλες ήττες από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εντός του 2020, το τουρκικό καθεστώς συνεχίζει να προκαλεί και να θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, απειλώντας με εμπόλεμη σύρραξη τη Χώρα μας και με νέο Αττίλα τη μαρτυρική Κύπρο.

Η πρόθεση της Άγκυρας να προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες σε περιοχές που η Αθήνα θεωρεί ότι παραβιάζεται η εθνική της κυριαρχία, έχει φέρει και πάλι τις δύο χώρες στα πρόθυρα «θερμού» επεισοδίου, με φόντο τη δυνατότητα έμμεσης ή άμεσης χρήσης της στρατιωτικής ισχύος, είτε ως μοχλό πίεσης (σ.σ. Τουρκία) είτε για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων (σ.σ. Ελλάδα).


Όπως τονίσαμε και κατά την παρουσίαση της συνολικής σύγκρισης των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών αλλά και κατά την παρουσίαση της ισχύος της Πολεμικής Αεροπορίας Ελλάδας και Τουρκίας, οι γείτονες έχουν σαφή αριθμητική υπεροχή έναντι της Ελλάδος σε διάφορους τομείς.

Το ίδιο ισχύει και στο Πολεμικό Ναυτικό των δύο χωρών, με τους Τούρκους να έχουν σαφώς πιο ισχυρό στόλο, αριθμητικά. Ωστόσο, ποιοτικά δεν υστερούν απλά… απέχουν χιλιόμετρα από την ελληνική ναυτοσύνη. Τα γεγονότα του 2020, επιβεβαιώνουν απόλυτα τον συγκεκριμένο ισχυρισμό. Μάταια ο Ερντογάν έψαχνε επί μήνες μία νίκη επί του πεδίου που θα ανάγκαζε την Αθήνα να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών άνευ όρων και θα τη χρησιμοποιούσε και πολιτικά στο εσωτερικό. Οι ήττες ήταν συνεχείς για τους Τούρκους, που σε κάθε απόπειρα πρόκλησης έβλεπαν μπροστά τους ελληνική σημαία.


Πριν αναλύσουμε περαιτέρω τα «χουνέρια» του ελληνικού Στόλου στους Τούρκους, ας δούμε στο Infographic του Newsbomb.gr τις δυνάμεις των δύο χωρών στη θάλασσα:

Αυτό που διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά είναι πως, με εξαίρεση το ανθρώπινο δυναμικό, η πλεονεκτική θέση της Τουρκίας δεν είναι ούτε συντριπτική, ούτε και αποτελεί εγγύηση ότι θα είναι υπέρ της το αποτέλεσμα μιας ενδεχόμενης στρατιωτικής αναμέτρησης. Αντίθετα, η πιθανότητα συντριβής με τρομακτικές και ενδεχομένως ανεπανόρθωτες συνέπειες για την ίδια, δεν μπορεί να αποκλεισθεί.

Τα παραδείγματα των προηγούμενων μηνών είναι πολλά, με τους Τούρκους να έχουν χάσει στη θάλασσα τις εξής «μάχες»:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: