Μαρκουλάκης: «Είμαι στενός φίλος με δύο από τους καταγγελλόμενους»

February 19, 2021

Μαρκουλάκης: «Είμαι στενός φίλος με δύο από τους καταγγελλόμενους»«Με κανέναν δεν κάναμε παρέα» ξεκαθάρισε ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης – «Οι σεξουαλικές συμπεριφορές γίνονται εν κρυπτώ» – «Ξέρω γιατί επιτίθενται σε μένα, το αντιμετωπίζω χρόνια» ανέφερε για την εμπλοκή του ονόματός του σε καταγγελίες συγκάλυψης – Σχεδόν δακρυσμένος, μίλησε για όσους του εύχονταν «να πάθει τον καρκίνο»«Πολύ επώδυνη στιγμή για το θέατρο» χαρακτήρισε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου.

Μιλώντας για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης έκανε λόγο για «τρομερή γενναιότητα», τονίζοντας ότι «πρέπει να σταματήσει ο κάθε άνθρωπος να φοβάται».

«Η κατάσταση αυτή έχει αναστατώσει το θέατρο, θα φέρει μια καινούργια εποχή» υπογράμμισε, τονίζοντας: «Προσδοκώ να έρθει μια εποχή που οι άνθρωποι δεν θα φοβούνται να πάνε στην εργασία τους».

«Η κοινωνία και το θέατρο δεν είχαν τα εργαλεία να αντιμετωπίσουν αυτό που συμβαίνει τώρα» υποστήριξε, για να προσθέσει: «Το θέατρο δεν είναι κυρίως έτσι, είναι τρομερό λάθος να πιστέψει ο οποιοσδήποτε ότι το θέατρο είναι έτσι. Σας παρακαλώ, εξηγήστε το στον κόσμο».

«Δεν θέλω να καλύψω ούτε τον εαυτό μου ούτε κανέναν. Όλοι στο θέατρο είμαστε ένα μικρό χωριό» υπογράμμισε, τονίζοντας πως «δεν πέφτει από τα σύννεφα» με όσα καταγγέλλονται. «Δεν υπάρχει τρόπος να αντιδράσεις» είπε, λέγοντας ότι το θέατρο δεν είχε τα εργαλεία για να καταγγείλει τέτοιες καταστάσεις.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «οι σεξουαλικές συμπεριφορές γίνονται εν κρυπτώ» και σημείωσε ότι είναι στενός φίλους με τουλάχιστον δύο από τους καταγγελλόμενους, ωστόσο ποτέ μπροστά του δεν συνέβη καμία κακοποιητική συμπεριφορά. «Με κανέναν δεν κάναμε παρέα» υπογράμμισε.

Ακόμη, αναφέρθηκε σε κακοποιητική συμπεριφορά σκηνοθέτη σε φίλο του, στην οποία υπήρξε μάρτυρας, αλλά ο φίλος του, του ζήτησε να μην παρέμβει -ξεκαθαρίζοντας ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει να κάνει με σεξουαλική κακοποίηση.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα μεταλλαγμένα στελέχη – Οι «κόκκινες» περιοχές που βρίσκονται κοντά στο lockdown

NASA: Δείτε live την προσεδάφιση του Perseverance στον Άρη – Τα 7 λεπτά του τρόμου

Κακοκαιρία Μήδεια: Mάχη για να πάει το ρεύμα στα τελευταία 4.000 σπίτια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Πηγή

Διαβάστε επίσης: