Πάμε για άνοιγμα σχολείων και δραστηριοτήτων – Σενάρια για Πάσχα εκτός νομού

February 19, 2021

Πάμε για άνοιγμα σχολείων και δραστηριοτήτων – Σενάρια για Πάσχα εκτός νομού

Πάμε για άνοιγμα σχολείων και δραστηριοτήτων – Σενάρια για Πάσχα εκτός νομού

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει παράταση του lockdown άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης. Απαντώντας σε ερώτημα για την παράταση του lockdown μετά την 28η Φεβρουαρίου επεσήμανε: «Όπως ανέφερε και ο υπουργός Υγείας οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές, δεν υπάρχει αύξηση στις νοσηλείες». Ειδικά για την παράταση του lockdown είπε ότι «δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος αυτή τη στιγμή».

«Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Υγείας τα αποτελέσματα δείχνουν σταθεροποίηση της κατάστασης και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνει και καλύτερη και δεν θα υπάρξει παράταση», τόνισε.

Εξαδάκτυλος:

Χαλαρότερο Πάσχα ενδεχομένως με ελεύθερη μετακίνηση από νομό σε νομό εκτίμησε πως θα κάνουμε φέτος ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.


Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουμε την επαναφορά κάποιων δραστηριοτήτων από 1η Μαρτίου παράλληλα όμως με κάποιας μορφής lockdown. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανόν, ανάλογα με την εξέλιξη των κρουσμάτων την ερχόμενη εβδομάδα, να ανοίξουν τα σχολεία (σ.σ. σε πρώτη φάση δημοτικά & γυμνάσια) αλλά και το λιανεμπόριο με τη μέθοδο τόσο του click away όσο και του click inside.

Ακόμη, ο κος Εξαδάκτυλος παραδέχτηκε πως το lockdown φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα αυτή τη φορά ακριβώς γιατί έχει χαρακτήρα πρόληψης και όχι θεραπείας, αντίθετα με αυτό του Νοεμβρίου.

Τέλος, είπε πως φέτος το Πάσχα θα είμαστε πολύ πιο χαλαροί από άποψη μέτρων σε σχέση με πέρσι ενώ δεν απέκλεισε ακόμη και το ενδεχόμενο ανοίγματος των μετακινήσεων από νομό σε νομό.


Καπραβέλος: Η πανδημία σβήνει προς Μάρτη, Απρίλη

Η πανδημία σβήνει προς Μάρτη – Απρίλη και από το Πάσχα θα μιλάμε με άλλους όρους, είπε από την πλευρά του το πρωί στην ΕΡΤ ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Καπραβέλος. Ωστόσο χαρακτήρισε κρίσιμους τους επόμενους δύο μήνες και συνέστησε «υπομονή για να μην τα χαλάσουμε την τελευταία στιγμή».

Θυμίζουμε πως η Κυριακή του Πάσχα φέτος είναι 2 Μάϊου.

Πηγή: tilestwra.com

Διαβάστε επίσης: