Το πιο λεπτό σπίτι του κόσμου, έχει ελάχιστο πλάτος 1,5 μέτρο αλλά το εσωτερικό του είναι άνετο και πολυτελές

February 16, 2021Μικρό σπίτι: Πρόκειται για μία κατοικία που βρίσκεται στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο σπίτι μοιάζει σαν μία συνηθισμένη οικία. Όμως, αν το δει κανείς από το πλάι, θα ανακαλύψει κάτι πολύ σημαντικό. Αυτό, διότι θα καταλάβει πως είναι πάρα πολύ στενό. Όμως, αυτό έχει εξήγηση. Συμβαίνει, διότι έχει πλάτος μόλις 1,4 μέτρα στη μία πλευρά, και 4,5 μέτρα στην άλλη. Αναλυτικότερα:Μικρό σπίτι: Λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη κατοικία

Η συγκεκριμένη κατοικία χτίστηκε το 1925. Πλέον, πωλείται έναντι του ποσού των 519.000 δολαρίων, η κατασκευή του ωστόσο συνοδεύεται από ένα μυστήριο και διάφορους θρύλους.

Μια θεωρία λέει πως οι γείτονες είχαν προσεγγίσει τον ιδιοκτήτη αυτής της λωρίδας γης ζητώντας να αγοράσουν την έκταση για να επεκτείνουν τον κήπο τους. Προσέφεραν όμως ένα πολύ μικρό ποσό και ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να χτίσει το σπίτι αυτό για να τους «πικάρει».

Λέγεται μάλιστα πως αρχικά ο ένας τοίχος είχε βαφτεί μαύρος, κάτι που εξόργισε τους γείτονες που αντίκριζαν τη μαυρίλα και οι οποίοι εντέλει μάλιστα μετακόμισαν!

Παρά τον περιορισμένο χώρο, ο αρχιτέκτονας κατάφερε να συμπεριλάβει δύο υπνοδωμάτια, δύο σαλόνια, δύο μπάνια και μια στενή κουζίνα. Υπάρχει επίσης μπρος και πίσω αυλή και χώρος για το αυτοκίνητο.

Ακολουθούν δέκα φωτογραφίες του μικρού σπιτιού, καθώς και σχετικό βίντεο


Πηγή

Διαβάστε επίσης: