Σκύλος με σπασμένα πόδια ζούσε ολομόναχος μέσα σε ένα χαντάκι μέχρι που εμφανίστηκαν δύο καλοί άνθρωποι και τον έσωσαν

February 15, 2021

Σκύλος με σπασμένα πόδια ζούσε ολομόναχος μέσα σε ένα χαντάκι μέχρι που εμφανίστηκαν δύο καλοί άνθρωποι και τον έσωσανΤο 2015, ο Łukasz Muniowski και η σύζυγός του Natalia, έκαναν βόλτα με τα ποδήλατά τους στην εξοχή, στην Πολωνία, όταν είδαν το κεφάλι ενός σκύλου να βγαίνει από ένα χαντάκι στο πλάι του δρόμου.“Η γυναίκα μου είπε, “Ω, ένα σκυλί,” δήλωσε ο Muniowski στο The Dodo. “Και σταματήσαμε.”

Αλλά μόλις σταμάτησαν, ο σκύλος μπήκε γρήγορα σε μια αποχέτευση, ενώ από το περπάτημά του κατάλαβαν ότι ήταν αδύναμος.

“Το τρέξιμό της… ήταν πολύ δύσκολο,” είπε ο Muniowski. “Η πλάτη της ‘πεταγόταν’, τα πίσω πόδια της ήταν αδύναμα και δεν άγγιζαν στο έδαφος. Είναι πραγματικά παράξενο να το περιγράψω, γιατί δεν έχω δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο.”

Αυτό έκανε τον Muniowski και τη σύζυγό του πιο αποφασισμένους να βοηθήσουν αυτό το σκυλί, το οποίο αργότερα ονόμασαν Bobby. Έτσι, άφησαν τα ποδήλατά τους και πλησίασαν προς την αποχέτευση.

“Η μία πλευρά του σημείου που κρύφτηκε το σκυλί ήταν κλειστή με μια μεγάλη πέτρα,” είπε ο Muniowski. “Άρχισα να σκάβω με τα χέρια μου κάτω από αυτό… ενώ η Natalia έβλεπε μην τυχόν ο σκύλος βγει από την άλλη πλευρά. Η Bobby άρχισε να γρυλίζει, αλλά δεν ήταν τρομακτικό το γρύλισμά της. Όταν κατάφερα να μετακινήσω την πέτρα και να βάλω το χέρι μου σιγά-σιγά εκεί… το μύρισε και έβαλε τα πόδια της πάνω του.”

Όταν ο Muniowski κέρδισε την εμπιστοσύνη της Bobby, την έβγαλε από ‘κει μέσα και την πήρε μαζί του. Στη συνέχεια, το ζευγάρι γύρισε πίσω στην πόλη, ώστε να μπορέσουν να πάρουν την Bobby σε έναν κτηνίατρο όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Η Bobby ήταν κοκαλιάρα και βρώμικη, αλλά ανησυχούσαν περισσότερο για τα πίσω πόδια της, τα οποία φαίνονταν και τα δύο σπασμένα. Στην πραγματικότητα, το ένα από τα πίσω πόδια της Bobby φαινόταν σαν να “κρέμεται… από μια κλωστή,” σύμφωνα με τον Muniowski.

Ο κτηνίατρος πίστευε ότι η Bobby πιθανόν να χτυπήθηκε από κάποιο αυτοκίνητο ή να έπεσε σε κάποια κυνηγετική παγίδα και ότι πιθανότατα να κυκλοφορούσε τραυματισμένη για τρεις ή τέσσερις εβδομάδες. Αλλά η Bobby ήταν τόσο τραυματισμένη που ο κτηνίατρος δεν ήταν σίγουρος τι είδους ποιότητα ζωής θα είχε – ειδικά επειδή δεν είχε μια οικογένεια να την προσέχει.

“Πρότεινε να την επιστρέψουμε εκεί που τη βρήκαμε, γιατί δεν είχε νόημα να κάνουμε αυτό το σκυλί να υποφέρει αν δεν βρίσκαμε πρώτα το σπίτι του,” δήλωσε ο Muniowski. “Αυτή ήταν η στιγμή που αποφασίσαμε να την πάρουμε. Κοιτάξαμε ο ένας τον άλλον και ήμασταν σίγουροι ότι θέλαμε να κρατήσουμε αυτό το κουτάβι.”

Ο κτηνίατρος έκανε ό,τι μπορούσε για την Bobby, αλλά δεν ήθελε να χειρουργήσει τα σπασμένα πόδια της επειδή θεώρησε ότι μια τέτοια επέμβαση θα ήταν πολύ επικίνδυνη. Αλλά όταν ο Muniowski και η σύζυγός του επέστρεψαν στο σπίτι τους στη Βαρσοβία, βρήκαν έναν κτηνίατρο που δέχτηκε να την αναλάβει. Το ένα από τα πίσω πόδια της Bobby έπρεπε να ακρωτηριαστεί και τα οστά στο άλλο πόδι ευτυχώς αποκαταστάθηκαν. Όταν η Bobby θεραπεύτηκε, ο κτηνίατρος της τοποθέτησε ένα στήριγμα για να την βοηθήσει να περπατήσει.

Αλλά ακόμα και με το νέο της στήριγμα, ο Muniowski και η σύζυγός του δεν πίστευαν ότι θα μπορούσε ποτέ να ξαναπερπατήσει.

“Θυμάμαι ότι έτρεχε στον ύπνο της και λυπηθήκαμε πολύ όταν την είδαμε, επειδή πιστεύαμε ότι δεν θα έτρεχε ξανά,” είπε ο Muniowski. “Μέχρι μία νύχτα, σε ένα σύντομο περίπατο, τραβούσε το λουρί της, έτσι αποφασίσαμε να τρέξουμε και έτρεξε κι εκείνη μαζί μας! Ήταν τόσο χαρούμενη!”

Η Bobby ανεβοκατεβαίνει επίσης σκάλες σαν να είναι κάτι απλό γι’ αυτήν!

“Ζει μαζί μας τώρα σε ένα διαμέρισμα στον τρίτο όροφο, χωρίς ανελκυστήρα,” είπε ο Muniowski. “Ανεβαίνει μόνη της τα σκαλιά, εκτός από όταν είναι πολύ κουρασμένη.”

Όταν δεν τρέχει μόνη της, η Bobby τρέχει γύρω από τον Leon, έναν από τους άλλους σκύλους του Muniowski.

“Το χόμπι της είναι να σπάει τα νεύρα του Leon,” είπε ο Muniowski. “Ο Leon είναι πολύ αγαθό σκυλί. Θα κάνει οτιδήποτε γι’ αυτήν, πράγμα που σημαίνει ότι, όταν δεν της αρέσει ένας σκύλος ή ένας άνθρωπος, το μόνο που έχει να κάνει είναι απλά να τον ενημερώσει και ο Leon αρχίζει να γαβγίζει.”

Η Bobby αγαπάει επίσης να περνάει χρόνο με την οικογένειά της.

“Είναι πολύ αγαπησιάρα και ευγενική,” είπε ο Muniowski. “Θέλει να κοιμόμαστε μαζί. Με μερικές φορές μας αγκαλιάζει με τα πόδια της και στηρίζει το κεφάλι της στα γόνατά μας και κάθεται έτσι για ώρες. ”

Χάρη σε αυτούς τους καλόκαρδους ανθρώπους, η ζωή της Bobby έχει αλλάξει εντελώς. Ζει πλέον σε ένα όμορφο και ζεστό σπίτι μαζί με ανθρώπους που την αγαπάνε και με έναν φίλο, το Leon , ο οποίος της έχει αδυναμία και θα έκανε τα πάντα γι’ αυτήν!


διαφορετικό


Πηγή

Διαβάστε επίσης: