Δουλευταράς σκύλος οργώνει χωράφια, φυτεύει πατάτες και αντλεί νερό ώστε να προσφέρει ένα «πόδι βοηθείας» στον ιδιοκτήτη του

February 15, 2021

Δουλευταράς σκύλος οργώνει χωράφια, φυτεύει πατάτες και αντλεί νερό ώστε να προσφέρει ένα «πόδι βοηθείας» στον ιδιοκτήτη του

Αυτό το απίστευτα ταλαντούχο σκυλί μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα σε ένα αγρόκτημα. Βασισμένος στην ικανότητά του να μαθαίνει, ο ιδιοκτήτης του, ένας πρώην εκπαιδευτής σκύλων, έμαθε στο σκυλί όλες τις εργασίες που πρέπει να ξέρει ένας γεωργικός εργάτης!

Ο Lemon, ένα ψηλό Schnauzer προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του δασκάλου του. «Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», μπορεί να κάνει οποιαδήποτε ανθρώπινη εργασία στεκούμενος στα πίσω του πόδια. Ο οργώνει το χωράφι με τις πατάτες, μεταφέρει ξύλα, ανοίγει τη βρύση και μεταφέρει κουβάδες με νερό, και συλλέγει τη συγκομιδή… τα πάντα!

Ο 48χρονος Aleksandr Matytsin, ένας πρώην εκπαιδευτής σκυλιών από την Ομσκ της Ρωσίας, εντόπισε αυτό το ταλέντο στο σκύλο του όταν αυτός ήταν μόλις 10 μηνών. Από τότε είναι ο πολύτιμος βοηθός του.

Ο Lemon, το ψηλό Schnauzer οργώνει αποτελεσματικά το χωράφι με τις πατάτες από το αγρόκτημα του ιδιοκτήτη του.

Ο Lemon χαίρεται πραγματικά να γεμίζει κουβάδες με νερό…

Τους οποίους μεταφέρει για τον ιδιοκτήτη του!

Είναι πραγματικά τυχερός που έχει τον Lemon για βοηθό. Και ο Lemon φαίνεται να χαίρεται που βοηθάει τον ιδιοκτήτη του, χωρίς ποτέ να απαιτεί αντάλλαγμα. Αυτό το σκυλί είναι η μασκότ του αγροκτήματος και θεωρείται ένα είδος διασημότητας στο χωριό του.

Ο Matytsin είπε ότι κατάλαβε την επιθυμία του πιστού κατοικίδιου του να βοηθήσει όταν έκοβε καυσόξυλα και ο Lemon άρχισε να φέρνει κούτσουρα στα πόδια του. Φαίνεται να καταλαβαίνει πραγματικά τις ανάγκες του ιδιοκτήτη του!

«Είχαμε παρατηρήσει πόσο πρόθυμος ήταν να βοηθήσει όταν ήταν μόλις 1ο μηνών», είπε. «Πήρε ένα κούτσουρο και μου το έφερε όταν έκοβα καυσόξυλα, και μετά έφερε τον κουβά όταν πήγα να βάλω νερό.»

“Η αγαπημένη του ασχολία είναι να μεταφέρει κουβάδες με νερό. Φυσικά, αυτό είναι μια μεγάλη βοήθεια για εμάς,” είπε. “Συνήθως τον ανταμείβω με κάτι πολύ νόστιμο, αλλά το κάνει κυρίως επειδή του αρέσει απλά να είναι χρήσιμος.”

«Του αρέσει να προσπαθεί και να κάνει σχεδόν ό,τι κάνω. Νομίζω ότι αν είχε χέρια θα έκανε τα πάντα για μένα. Δυστυχώς, οι δυνατότητές του είναι λίγο περιορισμένες, αλλά παρ’ όλα αυτά αγαπάμε την προθυμία του.»

Τα ψηλά Schnauzers, χρησιμοποιούνται για εκατοντάδες χρόνια ως σκυλιά εργασίας αλλά ο Lemon εκτός από ικανός και έξυπνος, είναι και πολύ πρόθυμος! Είναι το δεξί χέρι του ιδιοκτήτη του!

Παρακολουθήστε τον Lemon στο παρακάτω βίντεο!

διαφορετικό


Πηγή

Διαβάστε επίσης: