Αναστέλλεται η ζωή μας η ίδια τα Σαββατοκύριακα

February 6, 2021

Αναστέλλεται η ζωή μας η ίδια τα ΣαββατοκύριακαΑπό τις 6 το απόγευμα η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Κλειστά και τα μαγαζιά το Σάββατο σε Αττική και Θεσσαλονίκη.Τις τελευταίες ημέρες ο καιρός στη χώρα μας είναι αρκετά καλός, τουλάχιστον στις περισσότερες περιοχές. Η θερμοκρασία είναι σχετικά υψηλή και ο ήλιος εμφανίζεται δυνατός, ειδικά αν σκεφτούμε το μήνα που διανύουμε. Με μια πρόχειρη ματιά στις μετεωρολογικές προβλέψεις, η ολιγόλεπτη βόλτα μας αυτό το Σαββατοκύριακο θα συνοδευτεί με λίγο ιδρώτα στην πλάτη μας αφού ο καθαρός ουρανός και οι βαθμοί κελσίου θα είναι και πάλι με το μέρος μας. Τα νέα μέτρα, όμως, δεν είναι, τουλάχιστον όχι έτσι όπως τα έχουμε στο μυαλό μας.

Μπορεί να μην ζούμε και στην καλύτερη περίοδο που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, αλλά τουλάχιστον οι μικρές στιγμές χαράς, όπως είναι το περπάτημα στο πάρκο ή στη θάλασσα, συνεχίζουν να μας κρατούν όρθιους. Η πανδημία, όμως, δεν λέει να μας αφήσει ήσυχους και μάλλον θα αργήσει να το κάνει. Για το λόγο αυτό, πρέπει να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις με στόχο την ανακοπή της διασποράς του κορονοϊού. Με λίγα λόγια, χρειάζονται νέα μέτρα. Ε, αυτά ήρθαν και μάλιστα σε βελτιωμένη έκδοση. Τα Σαββατοκύριακα στην Αττική δεν θα είναι ίδια με τα προηγούμενα καθώς τα μαγαζιά θα είναι κλειστά (και τα κομμωτήρια), όπως επίσης θα συμβεί από αύριο στην Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική. Επίσης, τέλος το click in shop, παραμένει ωστόσο το click away. Κλειστές και οι λαϊκές αγορές από το επόμενο Σάββατο ενώ στις τρεις αυτές περιοχές κλείνουν τα Λύκεια αλλά παραμένουν ανοιχτά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα ισχύει και για την Θεσσαλονίκη

Σημειώνεται; Μέτρα περιορισμού της κινητικότητας των πολιτών στην Αττική και στις ”κόκκινες” πλέον περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική, ενώ επικίνδυνη θεωρείται η κατάσταση στους δήμους Πατρέων, Μυκόνου, Θήρας, Χαλκιδέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης. Όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα στην Αττική, αυτό δεν μπορεί να γίνει τις καθημερινές λόγω του συνωστισμού στα ΜΜΜ και έτσι, στις δύο καλύτερες ημέρες για όσους δουλεύουν πενθήμερο, θα μπει χρονόμετρο. Και στο κάτω κάτω, τι να την κάνουμε τη βόλτα όταν έξω έχει βραδιάσει, έτσι δεν είναι; Όχι ακριβώς.

Η αναπροσαρμογή των μέτρων έχει αρχίσει και κουράζει. Για την ακρίβεια, έχει ήδη κουράσει και το ξέρουμε όλοι, όπως και η ίδια η κυβέρνηση. Από τη μία υπάρχει η κόπωση όλων και από την άλλη το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας στη χώρα μου. Στη μέση, βρίσκεται η υπομονή μας η οποία έχει πια εξαντληθεί και το ”ελεύθερο” Σαββατοκύριακο, ήταν το μόνο που μας θύμιζε για λίγες ώρες την παλιά μας καθημερινότητα.

Υπέρ αυτού του μέτρου τάχθηκε ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, κάνοντας λόγο για μια έξυπνη κίνηση. Η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, επιμένει στο να γίνει πιστή εφαρμογή των ήδη ληφθέντων μέτρων καθώς πιστεύει ότι με την σταθεροποίηση στον αριθμό κρουσμάτων, η πανδημία φαίνεται να είναι υπό διαχείριση. Επιπλέον μέτρα, θα ήταν περιττά. Μάλλον δεν είναι περιττά τελικά μετά την πολύωρη συνεδρίαση των ειδικών.

Αλλά, ξέρετε κάτι; Με αυτόν τον τρόπο, ίσως η κυβέρνηση θέλει να μας πείσει ότι ο ήλιος μας κάνει καλό. Με την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 σε συγκεκριμένες περιοχές οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να βγουν το πρωί ή το μεσημέρι. Τις καθημερινές, άλλωστε, δεν προλαβαίνουν να δουν φως λόγω της δουλειάς. Πού θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση δεν ξέρουμε, το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι θα φορέσουμε τα γυαλιά ηλίου μας, κάτι είναι και αυτό.

Πηγή: provocateur.gr

Διαβάστε επίσης: