Γιώργος Χρυσοστόμου: Όταν ήμουν 16 ετών με είχε παρενοχλήσει ένας «κύριος» του θεάτρου

January 27, 2021

Γιώργος Χρυσοστόμου: Όταν ήμουν 16 ετών με είχε παρενοχλήσει ένας «κύριος» του θεάτρουΣτη δική του τραυματική εμπειρία, όταν σε ηλικία μόλις 16 ετών είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από έναν άντρα μίλησε ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Χρυσοστόμου.Ο ίδιος ανέφερε στο ραδιόφωνο του Θέματος ότι όταν ήταν 16 ετών και έκανε τα πρώτα του βήματα στο κόσμο του θεάτρου, στην Ρόδο όπου ζούσε, με την οικογένειά του, ένας «κύριος» ο οποίος ασχολούνταν με το θέατρο στο νησί, τον παρενοχλούσε έντονα.

«Με απειλούσε. Με έπαιρνε τηλέφωνα, μου έστελνε μηνύματα. Μου έλεγε πως αν δεν συμβεί… αυτό, θα σε καταστρέψω», είπε ο Γιώργος Χρυσοστόμου αναφερόμενος στη δύσκολη αυτή κατάσταση που βίωσε.

Η λύση, όπως λέει, δεν είναι να κάνεις κάτι κακό σε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά να μπορεί το παιδί να μιλήσει στους γονείς του.

«Εγώ δεν είπα τίποτα σε κανέναν, αυτός είχε σχέση με το θέατρο, αν μιλούσα στους γονείς μου, δεν θα με άφηναν να φύγω από εκεί και να κάνω αυτό που θέλω. Αν μπορούσα να μιλήσω στους γονείς μου, θα ήταν τελείως διαφορετικά», λέει ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

«Δεν είμαι δυνατός, φοβήθηκα πάρα πολύ…», εξομολογείται.

Ο γνωστός ηθοποιός στέλνει το μήνυμα, ότι τα παιδιά πρέπει να μιλάνε και οι γονείς να τα ενθαρρύνουν για αυτό.

«Το θέμα είναι ο κόσμος να αρχίσει να μιλάει, να το μάθει να το κάνει από παιδί. Πρέπει οι γονείς να λένε στα παιδιά τους, θα μου λες, θα μου λες. Πρέπει να λένε τι έγινε στο σχολείο», αναφέρει.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάστε επίσης: