Γιώργος Καπουτζίδης: Η ομοφυλοφιλία μου, δεν με εμπόδισε να κάνω τα όνειρά μου αληθινά

January 4, 2021



Γιώργος Καπουτζίδης: Η ομοφυλοφιλία μου, δεν με εμπόδισε να κάνω τα όνειρά μου αληθινά

Μια συνέντευξη-πηγή δύναμης για όσους υποφέρουν από τη «διαφορετικότητά» τους, ακόμα περισσότερο επίκαιρη μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα απεχθή σχόλια του παίκτη του Big Brother για τον βιασμό και τους ομοφυλόφιλους, έδωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης στο Φλερτ και τη Νάντια Κοντογεώργη.

Μιλώντας για την ομοφυλοφιλία του, είπε: «Θέλω να πω στα παιδιά τα ομοφυλόφιλα και στους εφήβους, που μας ακούνε και θα μας ακούσουν, επειδή ζούμε σε πολύ περίεργες εποχές και καταστάσεις και γίνονται τρομακτικά πράγματα και στην τηλεόραση και στον δημόσιο λόγο αυτή τη στιγμή, επειδή θα ακούσουν πάρα πολλά πράγματα αυτά τα παιδιά, για το αν είναι αφύσικα τι είναι και τι δεν είναι, να μην ακούσετε τίποτα, παιδιά. Θέλω να ξέρετε ότι η δική μου ομοφυλοφιλία δεν με εμπόδισε ποτέ από το να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. Φυσικά και με οδήγησε στο να είμαι λίγο πιο κλειστός, λίγο πιο φοβισμένος στην εφηβεία μου, αλλά δεν με εμπόδισε ποτέ από το να ονειρεύομαι, δεν σκέφτηκα ποτέ ότι δεν θα καταφέρω αυτά που θέλω στη ζωή μου, ήμουν πολύ σίγουρος ότι θα τα καταφέρω αν το ήθελα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η στάση των γονιών του: «Επίσης είχα τη χαρά και την τιμή να έχω γονείς δύο ανθρώπους υπέροχους, που μπορεί να μην τους ήταν το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, αλλά η αγάπη για το παιδί τους είναι εδώ [ψηλά] και το τι θα πει ο κόσμος είναι εκεί κάτω. Δεν είπα ότι δεν υπάρχει το τι θα πει ο κόσμος, πάντα υπάρχει, και ειδικά η δικιά μας τηλεόραση το αναπαράγει αυτό πολύ».

«Δεν είπα ότι δεν υπάρχει το τι θα πει ο κόσμος, πάντα υπάρχει, και ειδικά η δικιά μας τηλεόραση το αναπαράγει αυτό πολύ»

Σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξης ομολόγησε πως νιώθει ότι έχει και ο ίδιος το δικό του μερίδιο ευθύνης αναπαραγωγής επικίνδυνων στερεοτύπων από την τηλεόραση, αναφερόμενος σε ένα επεισόδιο του Παρά Πέντε, για το οποίο μάλιστα ζήτησε συγγνώμη: «Είδα ότι είχα σε ένα επεισόδιο τρανσφοβικά αστεία, που δεν καταλάβαινα ότι αυτό μπορεί να στενοχωρεί έναν άνθρωπο. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους διεμφυλικούς ανθρώπους της Ελλάδος γιατί τον αγώνα τους, για να είναι αυτοί που είναι, για να βρουν τον εαυτό τους, για να γίνουν αυτό που θέλουν να είναι, εγώ τον αντιμετώπισα με αστειάκια και χιουμοριστικά και το αν έκοψες το όργανό σου. Δεν είναι δουλειά κανενός να κάνει πλάκα με το φύλο του άλλου και το πώς θέλει να είναι».

Θέλοντας να δώσει δύναμη και ενθάρρυνση στους νέους ομοφυλόφιλους ανθρώπους, κατέληξε ως εξής: «Οπότε όλα καλά, μην ακούτε κανέναν. Θα ζοριστείτε σε κάποια φάση, αν βλέπετε ανθρώπους οι οποίοι σας την μπαίνουν, σας τη λένε, δεν χρειάζεται να κάνετε παρέα και με όλους. Θα βρείτε αργότερα ανθρώπους με τους οποίους θα περάσετε πάρα πολύ ωραία και θα συνεννοηθείτε. Εγώ έτσι το αντιμετώπισα. Κλείστηκα λίγο στο δωμάτιό μου κάτι χρονάκια και από το πανεπιστήμιο και μετά ήμουν πολύ πιο οκ. Οπότε η καραντίνα για μένα, που έχω φάει όλο το λύκειο έτσι, ήταν ευκολάκι!».

Της Λάουρας Νικολάου
Για το https://www.womantoc.gr

Διαβάστε επίσης: