Κρούσματα σήμερα: «Πρωταθλήτρια» ξανά η Αττική. Ποιες περιοχές έχουν διψήφιο αριθμό

January 3, 2021

Κρούσματα σήμερα: «Πρωταθλήτρια» ξανά η Αττική. Ποιες περιοχές έχουν διψήφιο αριθμό


διαφ.
Κρούσματα σήμερα: Νέα θλιβερή πρωτιά για την Αττική που κατέγραψε 111 από τις 262 νέες μολύνσεις που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Θεσσαλονίκη και Λάρισα παραμένουν με διψήφ...Κρούσματα σήμερα: Νέα θλιβερή πρωτιά για την Αττική που κατέγραψε 111 από τις 262 νέες μολύνσεις που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Θεσσαλονίκη και Λάρισα παραμένουν με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Το Σάββατο (02.01) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 262 νέα κρούσματα. Προφανώς και ο αριθμός είναι αισθητά μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες καθώς διενεργήθηκαν πολύ λιγότερα τεστ την Πρωτοχρονιά, παρόλα αυτά η Αττική είναι και πάλι «πρωταθλήτρια» με 111 νέες μολύνσεις.

Περίπου το 42,3% των κρουσμάτων εντοπίζεται, δηλαδή, στο Λεκανοπέδιο. Τα αστικά κέντρα ούτως ή άλλως είναι κι αυτά που συγκεντρώνουν τον περισσότερο πληθυσμό και είναι λογικό να καταγράφεται υψηλός αριθμός κρουσμάτων. Ενδεικτικό είναι πως παρά τον συνολικά χαμηλό αριθμό, η Θεσσαλονίκη είχε 36 νέα κρούσματα, ενώ η Λάρισα 11. Αυτές οι δυο περιοχές, μαζί με τους τομείς της Αττικής, είναι και οι μοναδικές με διψήφιο αριθμό το τελευταίο 24ωρο.


Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων
Αττική 111
Αιτωλοακαρνανία 1
Αργολίδα 9
Αρκαδία 2
Άρτα 1
Αχαΐα 2
Έβρος 6
Εύβοια 1
Θεσσαλονίκη 36
Καβάλα 5
Κάλυμνος 4
Καρδίτσα 4
Καστοριά 2
Κοζάνη 2
Λακωνία 1
Λάρισα 11
Λασίθι 1
Λέσβος 4
Μαγνησία 4
Μεσσηνία 1
Ξάνθη 5
Πέλλα 1
Πιερία 5
Ροδόπη 8
Σέρρες 5
Φθιώτιδα 1
Φλώρινα 3
Χανιά 2
Χίος 2
Κρούσματα ανά 100.000 και χάρτης διασποράς
Ο ημερήσιος αριθμός και κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα.
Η γεωγραφική διασπορά
Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου («εισαγόμενα») όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.


Πηγή
Δείτε τη συνέχεια

Διαβάστε επίσης: