Δημήτρης Τσούτσης: Τα 36 χρόνια καριέρας, η δουλειά στην τράπεζα και η "προφητεία" πριν φύγει από τη ζωή

January 1, 2021Μισό αιώνα είχε ο Δημήτρης Τσούτσης στο θέατρο, τα 36 χρόνια στο Εθνικό, τα δέκα στο ελεύθερο θέατρο, με χιλιάδες θεατές να απολαμβάνουν την ερμηνευτική του ποιότητα.Της: Έπη Τρίμη

Παιδί της Κατοχής, με δύσκολα παιδικά χρόνια, το τέταρτο παιδί της οικογένειας, τελειώνοντας το Γυμνάσιο προσελήφθη στην Τράπεζα της Ελλάδος και παράλληλα κρυφά σπούδαζε στη σχολή του Πέλου Κατσέλη.

Η καριέρα στην υποκριτική και το βιβλίο

Του άρεσε να μιλά για τα χρόνια στο θέατρο και για όσα άλλαξαν μέσα στις περασμένες δεκαετίες. Έμενε χρόνια στην Επίδαυρο τα καλοκαίρια, στο σπίτι της καλής του φίλης, της ηθοποιού Μιράντας Ζαφειροπούλου, ζωγραφίζοντας με θέα τη θάλασσα, κάτι που δοκίμασε το 1974 με παρότρυνση των συναδέλφων του Μπάμπη Γιωτόπουλου και Θάνου Αρώνη σε μία από τις περιοδείες με το Άρμα Θέσπιδος.

Ο Δημήτρης Τσούτσης επί σειρά ετών ηθοποιός του Εθνικού θεάτρου με δεκάδες συμμετοχές σε παραστάσεις, είχε σαν χόμπι τη ζωγραφική και μάλιστα είχε κάνει και ατομικές εκθέσεις.

Πρόσφατα είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο του με τίτλο To whom It may concernm που περιλαμβάνει 272 μικρά κείμενα σχετικά με το θέατρο, την καθημερινότητα, την ιστορία, τις μακαρονάδες, τις προσωπικές μου εμπειρίες και αναμνήσεις, την πολιτική, την γραμματική, το συντακτικό, την φιλία, τον έρωτα, το σεξ… την ζωή.Συμμετείχε, φυσικά και στην τηλεοπτική σειρά «Λαβ Σόρρυ», όπου υποδύθηκε τον νονό της Λίλης (Κωνσταντίνα Μιχαήλ).

Η προφητική ανάρτηση πριν πεθάνει

Ο ηθοποιός, που αγαπήθηκε μέσα από τη συμμετοχή στην κωμική σειρά “Δύο ξένοι”, έφυγε τον περασμένο Φεβρουάριο από τη ζωή και η κηδεία του έγινε στο κοιμητήριο του Βύρωνα.

Ο ηθοποιός είχε γίνει ευρύτερα γνωστός από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του MEGA, «Δύο Ξένοι», ερμηνεύοντας τον ρόλο του… καναλάρχη Νικηφόρου Κασιμάτη.

Ο ηθοποιός ήταν αρκετά ενεργός στα social media, κάνοντας αναρτήσεις μέχρι και το τέλος.

Πριν από λίγες μέρες, λοιπόν και ενώ είχε αλλάξει τη φωτογραφία προφίλ του, απαντούσε σε μηνύματα θαυμαστών του.

Σε ένα από αυτά ο Δημήτρης Τσούτσης είχε γράψει σε μια γυναίκα, που του λέει «καλημέρα, μας λείπετε».«Σας προετοιμάζω για να μη σας έρθει ξαφνικό», η απάντησή του…λες και ήξερε…

Η κηδεία

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο Μιχάλης Ρέππας, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο Σταμάτης Φασουλής, ο Σπύρος Πούλης και πολλοί ακόμα αγαπημένοι συνάδελφοι του εκλιπόντος.

Πηγές: Καθημερινή| In.gr| Θέμα


Πηγή

Διαβάστε επίσης: