Νέα στοιχεία αποκαλύπτονται για την υπόθεση του νεκρού βρέφους στην Κυψέλη, με την ιατροδικαστική εξέταση να οδηγεί πλέον ξεκάθαρα την έρευνα προς την κατεύθυνση της ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ευρήματα, το παιδί ήταν αγοράκι ηλικίας περίπου 8 έως 9 μηνών και έφερε τουλάχιστον 10 τραύματα από μαχαίρι στην πλάτη. Την ίδια στιγμή, οι Αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν ένα εξαιρετικά περίπλοκο κουβάρι γύρω από τα πρόσωπα που βρίσκονταν στο διαμέρισμα, τις συγγενικές σχέσεις μεταξύ τους, την κατάσταση των τριών ανήλικων παιδιών, αλλά και τις εγκυμοσύνες της 38χρονης γυναίκας και της 15χρονης.
Τουλάχιστον 10 τραύματα στο βρέφος
Το πόρισμα του ιατροδικαστή αποτέλεσε καθοριστικό σημείο στην εξέλιξη της υπόθεσης. Η κατάσταση στην οποία είχε βρεθεί η σορός δεν επέτρεπε αρχικά στους αστυνομικούς να γνωρίζουν με βεβαιότητα εάν επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια. Η εξέταση, ωστόσο, αποκάλυψε πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην πλάτη του παιδιού. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 χτυπήματα, ενώ εκτιμάται ότι χρησιμοποιήθηκε ένα μαχαίρι. Παράλληλα, ο ιατροδικαστής προσδιόρισε την ηλικία του παιδιού μεταξύ 8 και 9 μηνών. Εκείνο που δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί είναι ο ακριβής χρόνος θανάτου του. Παράλληλα, διαβάστε εδώ τι είπε ο 43χρονος.
Μετά τα συγκεκριμένα ευρήματα, η ΕΛ.ΑΣ. προχωρά στη σχηματοποίηση δικογραφίας για ανθρωποκτονία, ενώ οι καταθέσεις των προσώπων που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα αποκτούν πλέον ιδιαίτερη βαρύτητα. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κανείς από τους συλληφθέντες δεν έχει εξηγήσει την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το βρέφος με την οικογένεια να λέει ότι έχει γεννηθεί σε μαιευτήριο χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες». Οι Αρχές αναζητούν στοιχεία για τη γέννηση του μωρού και επιχειρούν να διασταυρώσουν τις πληροφορίες που έχουν δοθεί στις καταθέσεις. Παράλληλα, αναμένεται να αποσαφηνιστούν μέσω εργαστηριακών εξετάσεων και οι συγγενικές σχέσεις των εμπλεκομένων.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν όσα φέρεται να έχει καταθέσει ο 43χρονος Έλληνας που συνελήφθη στο πλαίσιο της υπόθεσης. Ο άνδρας φέρεται να υποστήριξε ότι το παιδί έκλαιγε συνεχώς, ενώ αναφέρθηκε και στην ψυχολογική κατάσταση της γυναίκας του. Παράλληλα, προέβαλε τον ισχυρισμό ότι στο μαιευτήριο είχε γίνει αλλαγή του παιδιού και ότι το βρέφος που τους δόθηκε δεν ήταν δικό τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είπε στους αστυνομικούς: «Έκλαιγε συνέχεια το μωρό και ήταν πεσμένη η γυναίκα μου. Μας το άλλαξαν στο μαιευτήριο και μας έδωσαν άλλο που ήταν σατανιασμένο, και μόλις πέθανε ηρέμησε το σπίτι μας».
Πρόκειται για ισχυρισμούς του ίδιου, οι οποίοι εξετάζονται από τις Αρχές και δεν αποτελούν επιβεβαιωμένα γεγονότα. Η έρευνα, ωστόσο, δεν περιορίζεται στον θάνατο του βρέφους. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στην κατάσταση των τριών ανήλικων παιδιών που βρίσκονταν στο σπίτι: ενός κοριτσιού 15 ετών και δύο αγοριών ηλικίας 9 και 12 ετών. Τα παιδιά αναμένεται να εξεταστούν με την ειδική διαδικασία που προβλέπεται για ανηλίκους και με την παρουσία εξειδικευμένων παιδοψυχολόγων. Οι καταθέσεις τους θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς ενδέχεται να δώσουν πληροφορίες για τις συνθήκες που επικρατούσαν μέσα στο σπίτι.
Ένα ακόμη κρίσιμο στοιχείο της έρευνας αφορά την 15χρονη και το 9χρονο αγόρι. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν ότι και τα δύο παιδιά φέρουν σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Οι Αρχές διερευνούν πλέον πότε και με ποιον τρόπο το απέκτησαν. Η Κωνσταντία Δημογλίδου σημείωσε ότι «γίνεται έρευνα για το πώς απέκτησαν με τα νοσήματα αυτά». Το συγκεκριμένο εύρημα δημιουργεί ένα ακόμη σοβαρό πεδίο έρευνας, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει εξακριβωθεί η προέλευσή του ή να έχει συνδεθεί επισήμως με συγκεκριμένο αδίκημα ή πρόσωπο.
Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μέσα στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν βαλίτσες που περιείχαν σεξουαλικά αντικείμενα. Και αυτά τα ευρήματα εξετάζονται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και πώς σχετίζονται με την υπόθεση. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και η πληροφορία ότι η 15χρονη είναι έγκυος. Σε κατάσταση εγκυμοσύνης βρίσκεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και η 38χρονη γυναίκα που εμπλέκεται στην υπόθεση. Οι Αρχές καλούνται να διασταυρώσουν τις αναφορές που έχουν γίνει σχετικά με την πατρότητα των παιδιών, καθώς οι πληροφορίες που προέρχονται από τους εμπλεκομένους δεν θεωρούνται δεδομένες χωρίς εργαστηριακή επιβεβαίωση. Στο ιστορικό της υπόθεσης μπαίνει και ένα περιστατικό από το 2025. Τα τρία παιδιά φέρεται να είχαν μεταφερθεί τότε στο νοσοκομείο Παίδων, αφού είχαν εντοπιστεί να κυκλοφορούν μόνα τους και χωρίς συνοδεία στον δρόμο. Το στοιχείο αυτό εξετάζεται πλέον σε συνδυασμό με τα σημερινά δεδομένα, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες επιχειρούν να αποκτήσουν συνολική εικόνα για τις συνθήκες στις οποίες ζούσαν οι ανήλικοι.