Συναγερμός σήμανε τα μεσάνυχτα στον Άγιο Παντελεήμονα, όταν δύο άγνωστα άτομα πραγματοποίησαν εμπρηστική επίθεση σε καφετέρια, την ώρα που στο εσωτερικό της βρίσκονταν πελάτες. Οι δράστες πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ μέσα στο κατάστημα, προκαλώντας φωτιά και μεγάλη αναστάτωση στους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί.
Παρά την επικινδυνότητα της επίθεσης και το γεγονός ότι η καφετέρια δεν ήταν άδεια εκείνη την ώρα, ευτυχώς δεν καταγράφηκε κάποιος τραυματισμός. Η έγκαιρη αντίδραση των εργαζομένων αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και αποφεύχθηκε η εξάπλωσή της σε μεγαλύτερο τμήμα του χώρου.
Άγιος Παντελεήμονας: Πώς πραγματοποιήθηκε η επίθεση με τις μολότοφ
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, δύο άγνωστοι πλησίασαν την καφετέρια έχοντας μαζί τους ένα σακίδιο. Από αυτό έβγαλαν δύο βόμβες μολότοφ και, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, τις εκτόξευσαν προς το εσωτερικό του καταστήματος, όπου εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν θαμώνες και εργαζόμενοι.
Από τις μολότοφ ξέσπασε πυρκαγιά μέσα στην επιχείρηση. Το προσωπικό, ωστόσο, αντέδρασε χωρίς καθυστέρηση και προχώρησε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να περιορίσει τις φλόγες. Με αυτόν τον τρόπο η φωτιά δεν πρόλαβε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και να εξαπλωθεί στους υπόλοιπους χώρους της καφετέριας.
Λίγο αργότερα στο σημείο έφτασαν δυνάμεις τόσο της Αστυνομίας όσο και της Πυροσβεστικής, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το περιστατικό και να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες έρευνες. Από την εμπρηστική επίθεση δεν υπήρξε αναφορά για τραυματισμό πελάτη, εργαζομένου ή άλλου ατόμου που βρισκόταν στην περιοχή.
Αναζητούνται οι δύο δράστες – Εξετάζονται οι κάμερες
Αμέσως μετά τη ρίψη των δύο μολότοφ, οι άγνωστοι εγκατέλειψαν το σημείο και κατάφεραν να διαφύγουν. Η Αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό και την ταυτοποίησή τους, ενώ παράλληλα επιχειρεί να συγκεντρώσει στοιχεία που θα μπορούσαν να φωτίσουν τα αίτια και τις ακριβείς συνθήκες της επίθεσης.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στην περιοχή και ενδεχομένως έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δύο ατόμων πριν και μετά την επίθεση. Οι αστυνομικοί εξετάζουν τα διαθέσιμα βίντεο, αναζητώντας στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στα ίχνη τους.
Τη στιγμή της εμπρηστικής επίθεσης έχει καταγράψει και βίντεο που προβλήθηκε από το Mega. Στις εικόνες αποτυπώνεται η επίθεση στην καφετέρια του Αγίου Παντελεήμονα, η οποία θα μπορούσε να έχει πολύ σοβαρότερες συνέπειες, δεδομένου ότι στο εσωτερικό του καταστήματος υπήρχε κόσμος.