Βαρύ είναι το κλίμα από το πρωί της Παρασκευής 28 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας στην Αγία Βαρβάρα, όπου η οικογένεια, οι φίλοι και οι συνεργάτες του Δημήτρη Κόκοτα συγκεντρώθηκαν για να τον αποχαιρετήσουν. Ανάμεσα στα πρόσωπα που έφτασαν από νωρίς στην εκκλησία ήταν και η αδελφή του, Μαριάννα Κόκοτα, η οποία εμφανίστηκε συντετριμμένη και ντυμένη στα μαύρα, έχοντας μπροστά της μία από τις πιο δύσκολες στιγμές για την οικογένειά της.
Η άφιξη της Μαριάννας Κόκοτα και το βαρύ κλίμα στην Αγία Βαρβάρα
Η Μαριάννα Κόκοτα βρέθηκε από νωρίς στον ναό προκειμένου να σταθεί στο πλευρό των υπόλοιπων μελών της οικογένειας και να πει το τελευταίο «αντίο» στον αγαπημένο της αδελφό. Οι φωτογραφίες από την άφιξή της αποτυπώνουν τη βαθιά θλίψη της. Ντυμένη στα μαύρα και εμφανώς φορτισμένη, κατευθύνθηκε προς την εκκλησία, την ώρα που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έφταναν στην Αγία Βαρβάρα για την εξόδιο ακολουθία. Η Παρασκευή είναι μια εξαιρετικά δύσκολη ημέρα για ολόκληρη την οικογένεια του τραγουδιστή. Μετά από σχεδόν δυόμισι χρόνια αγωνίας για την κατάσταση της υγείας του, οι δικοί του άνθρωποι καλούνται πλέον να αντιμετωπίσουν την οριστική απώλεια και να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία.
Από τις πρωινές ώρες, ο χώρος γύρω από τον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας άρχισε να γεμίζει με κόσμο. Συγγενείς, στενοί φίλοι, συνεργάτες αλλά και άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο έδωσαν το «παρών», θέλοντας να αποχαιρετήσουν έναν τραγουδιστή με τον οποίο αρκετοί είχαν μοιραστεί χρόνια συνεργασίας, μουσικές σκηνές και προσωπικές στιγμές. Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η στιγμή της άφιξης της σορού. Λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί, η σορός του Δημήτρη Κόκοτα έφτασε στον ναό και οι άνθρωποι που είχαν ήδη συγκεντρωθεί στο σημείο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.
Ένα τελευταίο χειροκρότημα για τον 57χρονο καλλιτέχνη, λίγη ώρα πριν αρχίσει η εξόδιος ακολουθία. Την ίδια ώρα, η εκκλησία είχε γεμίσει από στεφάνια και λουλούδια στη μνήμη του. Άνθρωποι που τον γνώρισαν προσωπικά ή συνεργάστηκαν μαζί του θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια και να τιμήσουν τη μνήμη του. Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκεται φυσικά και η σύζυγός του, Κατερίνα, η οποία έχει περάσει μαζί με τα υπόλοιπα αγαπημένα του πρόσωπα μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο από τον Μάρτιο του 2024. Στην εκκλησία έφτασαν επίσης πρόσωπα από τον χώρο της μουσικής, μεταξύ των οποίων ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ένας από τους ανθρώπους που συνδέονταν με τον Δημήτρη Κόκοτα με μακροχρόνια φιλία.
Για τη Μαριάννα Κόκοτα, ωστόσο, η σημερινή ημέρα έχει μια εντελώς διαφορετική και βαθιά προσωπική διάσταση. Η απώλεια του αδελφού της έρχεται έπειτα από μια μακρά περίοδο κατά την οποία η οικογένεια ζούσε καθημερινά με την αγωνία για την εξέλιξη της υγείας του. Όλα είχαν αλλάξει στις 28 Μαρτίου 2024. Εκείνη την ημέρα ο Δημήτρης Κόκοτας βρισκόταν σε πρόβα για το «J2US», όταν υπέστη έμφραγμα και καρδιακή ανακοπή. Η κατάσταση ήταν εξαιρετικά σοβαρή και ο τραγουδιστής μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια υγείας που κράτησε σχεδόν δυόμισι χρόνια.
Όλο αυτό το διάστημα η οικογένειά του παρέμεινε στο πλευρό του, επιλέγοντας να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να αποφεύγει τις συνεχείς δημόσιες τοποθετήσεις. Οι δικοί του άνθρωποι διατηρούσαν την ελπίδα τους και παρακολουθούσαν καθημερινά την πορεία της κατάστασής του. Η δύσκολη αυτή διαδρομή ολοκληρώθηκε την Τρίτη 25 Αυγούστου, όταν ο Δημήτρης Κόκοτας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών. Η είδηση προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση, καθώς η μάχη που έδινε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είχε απασχολήσει το κοινό και τον καλλιτεχνικό κόσμο.
Τρεις ημέρες αργότερα, η οικογένειά του καλείται να αντιμετωπίσει το πιο δύσκολο κομμάτι αυτής της διαδρομής. Η εικόνα της αδελφής του, Μαριάννας, ντυμένης στα μαύρα να φτάνει στον ναό, αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του τελευταίου αποχαιρετισμού. Η εξόδιος ακολουθία έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας. Όσο πλησίαζε η ώρα της τελετής, οι αφίξεις συνεχίζονταν, με ανθρώπους που είχαν συνδεθεί με τον τραγουδιστή να φτάνουν στην Αγία Βαρβάρα για να σταθούν δίπλα στην οικογένεια. Μετά την ολοκλήρωση της εξόδιου ακολουθίας, η σορός του Δημήτρη Κόκοτα θα οδηγηθεί στο Γ’ Κοιμητήριο Αθηνών. Εκεί θα πραγματοποιηθεί η ταφή του και οι δικοί του άνθρωποι θα τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία.