Βάζει “φρένο” στους τζαμπατζήδες: Τέλος τα χάρτινα εισιτήρια στα ΜΜΜ, έτσι θα μπαίνουμε στα λεωφορεία

July 31, 2023

Βάζει “φρένο” στους τζαμπατζήδες: Τέλος τα χάρτινα εισιτήρια στα ΜΜΜ, έτσι θα μπαίνουμε στα λεωφορείαΧάρτινα εισιτήρια: Τέλος εποχής προσεχώς για τα χάρτινα εισιτήρια στα λεωφορεία. Ο νέος τρόπος πληρωμής θα είναι ηλεκτρονικός με κάρτες ή μέσω κινητού τηλεφώνου. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Φώτης Νικολακόπουλος, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, αναφέρεται στην επικείμενη κατάργηση του χάρτινου εισιτηρίου στα λεωφορεία.

Τέλος τα χάρτινα εισιτήρια στα ΜΜΜ

Το μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, Φώτης Νικολακόπουλος, τονίζει για την επικείμενη κατάργηση του χάρτινου εισιτηρίου στα λεωφορεία πως «για μας είναι πολύ θετικό ένας επιβάτης πλέον να μπορεί να χρησιμοποιεί την πιστωτική του κάρτα, να μπαίνει στο λεωφορείο και στο επικυρωτικό μηχάνημα να του αφαιρεί το αντίτιμο, το 1,20 του εισιτηρίου».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ίδιος αναφέρει πως «στο δίκτυο των λεωφορείων και τρόλεϊ, οι στάσεις είναι πάρα πολλές. Επομένως είναι πολύ δύσκολο σε κάθε στάση να υπάρχει κάτι να προμηθεύει τους επιβάτες εισιτήριο. Το αντίθετο γίνεται με τη ΣΤΑΣΥ, δηλαδή το μετρό και ηλεκτρικός σε κάθε στάση του έχει εκδοτήριο εισιτηρίων. Εμάς είναι αδύνατον γιατί είναι πάρα πολλές στάσεις. Επομένως είναι πολύ θετικό – όπως είπαμε – ένας επιβάτης πλέον να μην ψάχνει εισιτήριο αλλά να χρησιμοποιεί την πιστωτική του κάρτα από την οποία να αφαιρείται το αντίτιμο του εισιτηρίου με αποτέλεσμα να μπορεί να επιβιβαστεί στο λεωφορείο».

Αν εφαρμοστεί το σύστημα πληρωμής με κάρτα, τότε τα χάρτινα εισιτήρια σχεδόν θα εκλείψουν. Θα υπάρχει μία εφαρμογή, την οποία ο επιβάτης θα μπορεί να «κατεβάσει» στο κινητό του, να μεταφέρει το αντίστοιχο χρηματικό ποσό και μέσω του NFC να φορτίσει την κάρτα του. Ωστόσο, για τους πιο ηλικιωμένους θα παραμείνει ο παλαιός τρόπος του εισιτηρίου.

Δείτε παραπάνω το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: