«Παναγιά μου, βοήθησέ μας»: Ώρες αγωνίας για τον Σπύρο Φωκά και τη σύζυγό του – Μια ανάσα από το σπίτι τους η φωτιά

July 18, 2023

«Παναγιά μου, βοήθησέ μας»: Ώρες αγωνίας για τον Σπύρο Φωκά και τη σύζυγό του – Μια ανάσα από το σπίτι τους η φωτιάΔύσκολες ώρες πέρασε ο Σπύρος Φωκάς και η σύζυγός του, Λίλιαν, καθώς έβλεπαν τη φωτιά που ξέσπασε εχθές, να πλησιάζει το σπίτι τους στο Καλαμάκι.

Το ζευγάρι είχε ετοιμάσει τα πράγματά του, η Λίλιαν Φωκά και ο ηθοποιός, ο οποίος αντιμετωπίζει πολλά σοβαρά προβλήματα υγείας, και ήταν σε εγρήγορση για πολλές ώρες και έτοιμοι να εκκενώσουν το σπίτι τους, έπειτα από το προειδοποιητικό μήνυμα που έστειλε η Πολιτική Προστασία.

«Έχουμε ετοιμάσει τα πράγματά μας και ο Θεός να βάλει το χέρι του» ήταν τα πρώτα λόγια της Λίλιαν Φωκά, η οποία, όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Espresso», έβλεπε από πολύ νωρίς τη φωτιά να κατακαίει την περιοχή Καλλιθέα Κορινθίας.

Πιο νωρίς, η ανάρτησή της στο facebook είχε προκαλέσει τρόμο: «Παναγία μου, βοήθησέ μας!».

Τη Δεύτερα 17 Ιουλίου, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι η Πολιτική Προστασία του υπουργείου έδωσε σήμα να εκκενωθούν όλες οι περιοχές κοντά στους Αγίους Θεοδώρους.

Η Λίλιαν Φωκά κατατρομαγμένη ετοίμασε τις βαλίτσες με τα απαραίτητα, έντυσε τον Σπύρο Φωκά και ανέμενε τις εξελίξεις για την τεράστια πυρκαγιά που κατέκαψε μεγάλες εκτάσεις στο Λουτράκι Κορινθίας. Το ζευγάρι μένει, εδώ και αρκετά χρόνια, στην περιοχή σε ένα ταπεινό σπίτι.

«Από το μπαλκόνι βλέπουμε πυκνούς καπνούς. Περιμένουμε το σήμα από την Αστυνομία ώστε να πάρουμε το ασθενοφόρο και να μας μεταφέρει στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Ο Σπύρος πλέον δεν μπορεί να μετακινηθεί με κανένα άλλο μέσο» αποκάλυψε με συγκίνηση η σύζυγός του ηθοποιού στην εφημερίδα.

«Τη νύχτα προβλέπεται εγώ να τη βγάλω στην πολυθρόνα για παν ενδεχόμενο κινδύνου και, όταν δούμε τα σκούρα, να ειδοποιήσουμε τους ανθρώπους του νοσοκομείου να έρθουν να μας πάρουν. Δυστυχώς, η κατάσταση εδώ είναι αποπνικτική» δήλωσε η Λίλιαν Φωκά, ενώ εξομολογήθηκε ότι κατέφυγε αρκετές στιγμές σε προσευχές.

«Αν γίνει κανένα κακό και καεί και αυτό, θα είμαστε επί ξύλου κρεμάμενοι» πρόσθεσε στο τέλος η Λίλιαν Φωκά.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: