Μάχη με τις φλόγες για ρεπόρτερ του Star: “Πιστεύω ότι έσωσα το σπίτι μου, έδωσα τον αγώνα μου να το γλιτώσω”

July 18, 2023

Μάχη με τις φλόγες για ρεπόρτερ του Star: “Πιστεύω ότι έσωσα το σπίτι μου, έδωσα τον αγώνα μου να το γλιτώσω”Εφιάλτη έζησε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γκούμας, όταν χρειάστηκε να προστατέψει το ίδιο του το σπίτι από τη φωτιά που έχει εξαπλωθεί.

Όπως περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, είδε μια μικρή φωτιά στο βουνό και αντιλήφθηκε πώς σε λίγα λεπτά θα έφτανε σχεδόν δίπλα του.

«Πιστεύω ότι είναι ασφαλές το σπίτι μου. Έφυγα από το σημείο που έδωσα τον δικό μου αγώνα ως κάτοικος της περιοχής. Ένα σπίτι έχει τυλιχθεί στις φλόγες, δεν έχει μείνει τίποτα στο εσωτερικό. Αυτό το σπίτι έχει καεί δεύτερη φορά. Ο αέρας είναι αυτός που μεταφέρει τη φωτιά με τρομακτική ταχύτητα.

Βλέπουμε κάποια σημεία που δεν έχουν καεί καθόλου και σε άλλα που κατέστρεψε ένα σπίτι. Μας κάνει εντύπωση που ενώ υπάρχουν τρομακτικές θερμοκρασίες, έχουν λιώσει τα μέταλλα και η ελληνική σημαία δεν έχει καεί και κυματίζει. Ελπίζουμε οι αρχές να μείνουν δίπλα στους ανθρώπους και να μη φύγουν όταν σβήσουν οι φωτιές.

Στις 12 το πρωί βγαίνω στο μπαλκόνι και βλέπω τη φωτιά. Ήταν τόσο δυνατός ο άνεμος που κατάλαβα ότι ήταν θέμα λεπτών η φωτιά να καβαλήσει το βουνό. Στην επόμενη μισή ώρα, η φωτιά κάλυψε όλη την πλευρά του βουνού. Εξαπλώθηκε με τρομακτική ταχύτητα και ο φόβος ήταν μην περάσει στην παραλία.

Προσπάθησα να απομακρύνω τα αυτοκίνητα από το σπίτι μου και μέχρι να πάμε στην παραλία και να γυρίσουμε είχε φτάσει έξω από το σπίτι».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: