Κι όμως δεν τον λένε έτσι: Δεν πάει ο νους σας ποιο είναι το πραγματικό όνομα του Δημήτρη Μπάση, γιατί το άλλαξε

May 16, 2023

Κι όμως δεν τον λένε έτσι: Δεν πάει ο νους σας ποιο είναι το πραγματικό όνομα του Δημήτρη Μπάση, γιατί το άλλαξε


διαφ.
Μια εφ΄ολης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Δημήτρης Μπάσης. Ο αγαπημένος τραγουδιστής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» το απόγευμα της Τρίτης (15/...

Μια εφ΄ολης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Δημήτρης Μπάσης. Ο αγαπημένος τραγουδιστής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» το απόγευμα της Τρίτης (15/5) και, μεταξύ άλλων, μίλησε για το καλλιτεχνικό του ξεκίνημα και την απόφασή του να αλλάξει το επίθετο του.«Είθισται οι τραγουδιστές να μετράμε την διαδρομή μας από την δισκογραφία γιατί αυτό είναι το επίσημο, το καταγεγραμμένο, ακόμα και αν τραγουδάς από έφηβος. Ήμουν για τρία χρόνια μαζί με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη, κάποια στιγμή κάνει τον κύκλο του όλο αυτό το πράγμα και σταματάνε οι παραστάσεις. και βρίσκω τον δρόμο μου δίπλα στον Χρήστο Νικολόπουλο. Ένας μουσικός, ο Δημήτρης Μαριολάς, που ήταν με την Άλκηστη μου είπε ότι θα μιλούσε στον Χρήστο Νικολόπουλο για να με ακούσει», είπε ο Δημήτρης Μπάσης.

Στη συνέχεια, μιλώντας για την αλλαγή του επιθέτου του, αποκάλυψε: «Το επίθετο μου το άλλαξα όταν πρωτοξεκίνησα στο Κιλκίς το 1991. Ο Κώστας Φαλκώνης μού είπε ότι «πρέπει να το κάνεις πιο εύηχο, αφαίρεσε τα τρία πρώτα γράμματα». Δεν ξέρω γιατί».

«Η ταυτότητα μου ακόμα γράφει Μπίμπασης. Οι περισσότεροι βέβαια με ξέρουν ως Μπάση πια οπότε το Μπίμπασης. Να πω και κάτι, τώρα, πως εγώ γενικά δεν το χρησιμοποιώ», πρόσθεσε, ακόμα, ο τραγουδιστής.

«Θυμάμαι τους γονείς μου να κλαίνε ακούγοντας Καζαντζίδη στη Γερμανία» είπε ακόμη ο ίδιος μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια στην ξένη χώρα.

«Ξεκίνησα να τραγουδάω ως ψάλτης» είπε, αναφερόμενος στα πρώτα του βήματα στο τραγούδι.

«Κατέβηκα με οτοστόπ στην Αθήνα για να με ακούσει η Αλκ. Πρωτοψάλτη» αφηγήθηκε, ως προς το πώς κατέβηκε στην Αθήνα για να περάσει από οντιστιόν από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Ο Δημήτρης Μπάσης μίλησε και για τους πρώτους μήνες διαμονής του στην Αθήνα, αποκαλύπτοντας: «Νόμιζα ότι είχα έρθει στην Αθήνα προσωρινά».

«Οι γονείς μου ήρθαν να με ακούσουν μετά από 7 χρόνια» είπε ακόμη για το γεγονός ότι οι γονείς του δεν ήταν πολύ σύμφωνοι με την ενασχόλησή του με το τραγούδι.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: