Έργο τέχνης: Επιτάφιος με 70.000 πέρλες και χάντρες στη Χαλκιδική που εντυπωσιάζει

April 13, 2023

Έργο τέχνης: Επιτάφιος με 70.000 πέρλες και χάντρες στη Χαλκιδική που εντυπωσιάζει


διαφ.
Ένα από τα έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής, είναι ο στολισμός του επιταφίου. Κάθε χρόνο, εντυπωσιακές εικόνες έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με στολισμένους επ...Ένα από τα έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής, είναι ο στολισμός του επιταφίου. Κάθε χρόνο, εντυπωσιακές εικόνες έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με στολισμένους επιταφίους που προκαλούν συγκίνηση.

Στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής ο στολισμός του Επιταφίου αποτελεί μια ιεροτελεστία για όλο το χωριό που κρατάει έναν μήνα.

Όπως αναφέρει το halkidikinews.gr, από το βράδυ οι γυναίκες του χωριού έβαλαν τις τελευταίες πινελιές σε έναν Επιτάφιο κόσμημα που δίνει μαθήματα έξοχης αισθητικής!

Ο εντυπωσιακός επιτάφιος με πέρλες

Για είκοσι συναπτά έτη οι Ουρανοπολίτισσες στολίζουν έναν μοναδικό Επιτάφιο με λουλούδια και πέρλες πάνω σε υπέροχα βυζαντινά χρώματα και σχέδια από βιβλία του Αγίου Όρους.

Φέτος ο Επιτάφιος της Ουρανούπολης θα αποτελέσει και πάλι πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών καθώς φτιάχτηκε με πάνω από 70.000 χάντρες και πέρλες και περίπου 20.000 χρυσάνθεμα – μινιατούρες.

Τη Μ. Παρασκευή το βράδυ κάτοικοι και επισκέπτες της Ουρανούπολης συμμετέχουν στην περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους του οικισμού, ενώ το Μεγάλο Σάββατο όλοι συγκεντρώνονται μπροστά από τον Πύργο του Προσφορίου στο λιμάνι για να ψάλλουν το «Χριστός Ανέστη».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: