Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η ένδειξη πριν την τραγωδία – Καταγράφηκε μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη γραμμή

March 5, 2023

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η ένδειξη πριν την τραγωδία – Καταγράφηκε μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη γραμμή


διαφ.
Το νέο αποκαλυπτικό στοιχείο για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα   Στην αποκάλυψη ότι καταγράφηκε υψηλή κατανάλωση ενέργειας στη διαδρομή Νέοι Πόροι...

Το νέο αποκαλυπτικό στοιχείο για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα

 Στην αποκάλυψη ότι καταγράφηκε υψηλή κατανάλωση ενέργειας στη διαδρομή Νέοι Πόροι-Λάρισα λίγο πριν την πολύνεκρη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη προχώρησε η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχει ένα τμήμα στη Θεσσαλονίκη, το Ρ6, το οποίο καταγράφει το πόσο ηλεκτρικό ρεύμα καταναλώνει η κάθε γραμμή. Κάποια στιγμή βλέπουν οι αρμόδιοι ότι υπάρχει μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θα κατανάλωνε μόνη της η εμπορική αμαξοστοιχία.

Από το Ρ6 επικοινωνούν με την σταθμάρχη των Νέων Πόρων και αναζητούν γιατί υπάρχει αυτή η κατανάλωση ενέργειας. Η σταθμάρχης ενημέρωσε πως γνωρίζει πως υπάρχει μόνο η εμπορική αμαξοστοιχία η οποία κινείται στη γραμμή.

Στη συνέχεια επικοινωνούν με τη Λάρισα και από εκεί και πέρα δεν υπάρχει ενημέρωση, ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στο κρίσιμο 10λεπτό της σύγκρουσης.

newsbeast


Πηγή

Διαβάστε επίσης: